RE: Beta HCG (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Anchy_Ljuba -> RE: Beta HCG (10.2.2012 23:33:15)

Hvala Jelena038
Krvnu grupu imam u dobrovoljnoj za davaoca krvi, nadam se da to priznaju

mama kukunka -> RE: Beta HCG (10.2.2012 23:33:18)

Vidi, ja sam imala drugaciju pricu sa srecnim krajem sto se tice sumnje na vanmatericnu tice..U prvoj trudnoci posle tacno 16 dana kasnjenja  uradim betu ( tad jos nisam znala sto sad znam, isla sam ko guska kroz maglu) , privatno u hexalabu..tamo mi kazu da jeste trudnoca, ali verovatno vanmatericna..jer je beta bila samo oko 100..  Posle dva dana me pogleda dr Stanojevic u Frontu  i kaze ne vidim nista, samo zadebljan zid materice, verovatno je trudnoca..dodji za 7 dana.. Za 7 dana odem i ustanovi mi trudnocu..
Tako da, A LJ.. postoje realne sanse da si ostala trudna u 2. polovini januara..i da se na UZ jos ne vidi..ali ipak prati..
eto, ako sam ti ulila jos malo nade...

anirez -> RE: Beta HCG (10.2.2012 23:34:17)

Slazem se s jelenom, mislim da bi to bilo najpametnije

anirez -> RE: Beta HCG (10.2.2012 23:36:12)

Ja sam joj isto rekla da postoji sansa da je mala trudnoca pa se ne vidi, al po meni najpametnija stvarr je ici o bolnicu, tamo si pod kontrolom bilo da je trudnoca li ne, ovako nista

jelena038 -> RE: Beta HCG (10.2.2012 23:37:45)

IZVORNA PORUKA: Anchy_Ljuba

Hvala Jelena038
Krvnu grupu imam u dobrovoljnoj za davaoca krvi, nadam se da to priznaju

mislim da da, al imaj taj papir uz licnu kartu uvek, puno se vremena izgubi u slucaju krvarenja na to cekanje da ti potvrde krvnu grupu, a bez toga ne smeju u salu. glupo sto pricamo o tome, ali vazno je da znas.

dijana1* -> RE: Beta HCG (10.2.2012 23:41:33)

Anchy [sm=smiley31.gif]
Sta vise da ti kazem, molim Boga da nam s pojave bebice [sm=smiley13.gif]

jelena038 -> RE: Beta HCG (10.2.2012 23:44:23)

IZVORNA PORUKA: anirez

Ja sam joj isto rekla da postoji sansa da je mala trudnoca pa se ne vidi, al po meni najpametnija stvarr je ici o bolnicu, tamo si pod kontrolom bilo da je trudnoca li ne, ovako nista

naravno. pa ljudi, ja sam prva cekala, nudili su mi odmah metatraxat da se ocisti to, jer ne vide u uterusu, a imala sam vec vanmatericnu, bili su skoro ubedjeni. ja sam potpisala da zelim da sacekam. znaci, rekli su da jajovod puca na oko 8.000 bete, ako se dobro secam, ja sam izdrzala do preko 15.000, cini mi se, svi su se cudili, i na kraju poceli i sami da veruju da je trudnoca u redu, ali se ne vidi, ali su ga na kraju nasli u tubi. nisam ja za gubljenje nade, ja sam samo za biti pod nadzorom. a koliko sam razocarana i besna bila dokazuje cinjenica da sam, iako mi nije pukao, rekla pre operacije da mi to sranje od jajovoda izvade, jer mi samo smeta i vec dva su mi deteta u tim povarenim cevima stradala. sad sam pacijent za VTO, ali vise nikad necu proci strah od vanmatericne. kako se bojim za sebe, tako se bojim za svaku zenu koja kroz to prolazi, zato ovao reagujem. jer, lekarima je vanmatericna statisticki podatak, rutinska operacija i nesto posle cega se sutra ide dalje, a nama je to kraj sveta.

dijana1* -> RE: Beta HCG (10.2.2012 23:57:24)

Jelena a ja sam danas vadila betu i bila je 15661
GM se vidi a embrion ne. Sta mislis jel ima to veze sa ovim sto ti pises.
Mozda mi je glupo pitanje ali strah me da se nesto ne iskomplikuje [sm=smiley13.gif]

jelena038 -> RE: Beta HCG (11.2.2012 0:08:17)

IZVORNA PORUKA: dijana1

Jelena a ja sam danas vadila betu i bila je 15661
GM se vidi a embrion ne. Sta mislis jel ima to veze sa ovim sto ti pises.
Mozda mi je glupo pitanje ali strah me da se nesto ne iskomplikuje [sm=smiley13.gif]

ne znam, draga, ako je gm u uterusu onda nije vanmatericna, osim u slucaju blizanacke, ja sam u kuminoj porodici cula za slucaj da je zena imala i vanmatericnu i normalnu trudnocu, gde su joj vodili trudnocu bez ikakve pomisli na jajovode, i tek kad je puklo, jedva su spasili zenu, izgubila je i zdravu trudnocu. ali ovo tvoje ne bi trebalo da ima veze sa tim, ako nemas genetske predispozcije za blizanacu trudnocu, pa da brines. to kod tebe ukazuje na slab razvoj ploda, to moze da bude i patoloska trudnoca, a moze da bude i ok, da se ipak vidi posle nekog vremena i naglo razvije. pratice oni to tebi, samo je vazno da je u materici, da nisi ti ugrozena.

dijana1* -> RE: Beta HCG (11.2.2012 0:30:38)

Mama od mm je zatrudnela sa blizancima, a i moja baka sa mamine strane je rodila blizance. E sada da li ja mogu .......... [sm=zmeden.gif]
Ali sto kazes bitno je da je u materici, a citala sam po drugim forumima, zena normalno zatrudni i telo to registruje, stvara se placenta i gm ali prilikom formiranja ploda dodje do neke " greske " plod se ne razvije tj. ne pojavi a GM nastavlja da raste kao i hormon bete. U tom slucaju rade kiretazu, posle je dovoljno da prodje samo jedan ciklus i zena ponovo sme da ostane trudna.
Ja se plasim da se meni ovo desava[sm=smiley13.gif]
Trazila sam na nasem forumu ovakvu temu ali nisam nasla.

dijana1* -> RE: Beta HCG (11.2.2012 0:34:08)

A sta je to patoloska trudnoca [sm=smiley9.gif]

jelena038 -> RE: Beta HCG (11.2.2012 0:40:21)

pa valjda to sto si opisala, bar sam ja tako shvatila, plod koji se ne razvija kako treba. meni su oba puta rekli "nema ovde nicega, ovo je ili vanmatericna, ili patoloska trudnoca". al ja stvarno verujem da ce da se pokaze, desava se da je beba malo lenstina u pocetku, pa posle napreduje brzinom svetlosti.

degu -> RE: Beta HCG (11.2.2012 0:41:05)

To je trudnoća koja se ne razvija kako treba.
Ovo o čemu ti pišeš je blighted ovum ili anembrionalna trudnoća i dobro si sve objasnila. Mislim da nema tema o tome, ne mogu ni ja da je nađem. Ima još oblika patoloških trudnoća, kao što je molarna, o njoj ima tema. Pokušaj da se ne opterećuješ sad svim tim informacijama. Nadam se iskreno da će se i kod tebe i kod Anchy ispostaviti da je sve ok[sm=smiley31.gif]

dijana1* -> RE: Beta HCG (11.2.2012 0:48:49)

Degu to je to, mozda ne bi bilo lose da otvorimo temu blighted ovum mozda nekome ove informacije budu korisne.
Ja sam bas dosta trazila po netu i nema mnogo ovakvih tema.
Nadam se i verujem da ce se pojaviti bebac, ali vec su me pripremili da postoji mogucnost da se ne pojavi tako da se sada maksimalno naoruzavam informacijama za nedaj boze da se desi nesto lose. Ipak imam malo dete i moram da budem jaka.

degu -> RE: Beta HCG (11.2.2012 0:51:38)

Otvori temu slobodno. Baš me čudi da nema. Ako slučajno ima, moderatori će te već usmeriti, a javiće se i devojke koje su imale takvo iskustvo.
Ali opet nadam se da se mališa samo sakrio [sm=smiley31.gif]

jelena038 -> RE: Beta HCG (11.2.2012 0:52:31)

dijana, samo ti, duso moja, jedi kad god vidis frizider. svaka njihova intervencija se zavrsava sa "ne smete nista da jedete" [sm=smiley36.gif] da te malo nasmejem dok cekas. nema nista od bilo kakvog malera, ti si jedno srecno govance taj drekavac ce da te maltretira ceo zivot svojim fix idejama, to je u stvari, taj znak. pokazace se, videces.

dijana1* -> RE: Beta HCG (11.2.2012 0:57:36)

Sacekacu sredu tada idem na UZ, mozda je neko imao slicno iskustvo pa ce mi biti samo gore[sm=smiley13.gif]
Kada prodje ova zbrka otvoricu temu zbog drugih zenica [sm=smiley13.gif]
Jeco danas sam rekla mm sto posto ce se pojaviti neki zvrk, vec je poceo da zaj......, Vuk me je na kraju zeznuo a ova bebica na samom startu [sm=smiley36.gif]
Samo pozitivno[sm=smiley1.gif]
I da znas da si me nasmejala, mnogo mi znaci [sm=smiley2.gif]

jelena038 -> RE: Beta HCG (11.2.2012 9:19:08)

[sm=smiley27.gif]

ajde, samo polako do srede. anchi je sad kod ginekologa, nadamo se dobrim vestima! [sm=duda.gif]

dijana1* -> RE: Beta HCG (11.2.2012 10:46:37)

I ja se nadam pozitivnim vestima, da nas obraduje za vikend a ja da donesem lepe vesti posle vikenda [sm=smiley1.gif]
Anchy [sm=smiley31.gif]

jelena038 -> RE: Beta HCG (11.2.2012 11:32:50)

grrr, mesim kifle kod komsinice, dosla sam gore samo da vidim je l se vratila, a nje jos nema, sad bas brinem!

Anchy_Ljuba -> RE: Beta HCG (11.2.2012 12:33:53)

Zene isla sam kod drugog privatnog dr i on mi je potvrdio normalnu trudnocu, video je g.m 4,2mm sve je na svom mestu,ali je jako mala trudnoca....Za par dana cu opet na kontrolu da se vidi starost bebe....
Hvala vam na pomoci...

Olga75 -> RE: Beta HCG (11.2.2012 12:36:08)

[sm=bravo.gif]
odlicno

degu -> RE: Beta HCG (11.2.2012 15:37:47)

Bravo Anchy [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

monini -> RE: Beta HCG (13.2.2012 16:00:20)

IZVORNA PORUKA: Anchy_Ljuba

Zene isla sam kod drugog privatnog dr i on mi je potvrdio normalnu trudnocu, video je g.m 4,2mm sve je na svom mestu,ali je jako mala trudnoca....Za par dana cu opet na kontrolu da se vidi starost bebe....
Hvala vam na pomoci...

juuupiiiii[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif] bas sam cekala da se javis i raduje me da je sve ok i da je bebac tu..[sm=smiley1.gif] cestitaaamm[sm=sloncek.gif] uzivaj u trudnoci Anchy

Pahulja21 -> RE: Beta HCG (17.2.2012 23:52:39)

anchy cestitam od srca :) ja sam danas vadila betu a ona je 0.100 da li je nekome rezultat bio ovakav?hvala na odgovoru pozz za sve

Stranica: <<   < Prethodna stranica  51 52 [53] 54 55   Sledeća stranica >   >>