RE: Beta HCG (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Ivana. -> RE: Beta HCG (3.9.2010 15:20:53)

Devojke drage, bas se uplasih sad. Malopre bila u wc-u i kad sam se obrisala krv. A juce radila betu i lepo se duplirala. Bas sam se uplasila. Imam pregled veceras u pola osam. Drzite mi palceve. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Mivica -> RE: Beta HCG (3.9.2010 15:26:38)

Lezi, dušo, ako ne možeš ranije do dr-a.

Njakica -> RE: Beta HCG (3.9.2010 15:27:27)

Jel mnogo krvi,jel crvena ili braon?

Ana RR -> RE: Beta HCG (3.9.2010 15:28:02)

Ivana, miruj do večeras. Lezi, odmaraj, ne napreži se, a doktor će ti sigurno prepisati progesteron.

Javi nam se posle pregleda.

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]

Anoniman -> RE: Beta HCG (3.9.2010 15:30:09)

Ivana, lezi i ne naprezi se dok ne odes kod dr. Kao sto ti njakica kaze, bitno je kakva je krv i koliko je ima. Ne mora biti nista strasno, pogotovo ako ti je bHcg dobra, mnoge su krvarile i iznele trudnocu lepo do kraja, mozda ces samo dobiti utrogestan.

Njakica -> RE: Beta HCG (3.9.2010 15:34:23)

Da,tako je ksena,ja sam "krvarila" to jest,imala sam braon krvarenje 2 nedelje,pila Utrogestan,nije bilo potrebno da mirujem,i eto dete mi ima sad 15 meseci. Ali dok ne odes kod dr.-a,odmaraj za svaki slucaj. [sm=smiley1.gif]

Ivana. -> RE: Beta HCG (3.9.2010 15:35:22)

Nije mnogo, onako, na donjem vesu mi je tragic, i kada sam se obrisala. Ne curi. Sad sam na poslu, jedva cekam da dodjem kuci da legnem. Hvala vam puno na podrsci.

E da i neka neodredjena boja, vise vuce na braonkasto.

Njakica -> RE: Beta HCG (3.9.2010 16:03:13)

Kad je braonkasto,onda je to stara krv,nije mnogo opasna,skoro uopste. Zato miruj,nista te ne kosta. [sm=smiley1.gif]

dejana007 -> RE: Beta HCG (3.9.2010 18:19:01)

ivana, drzi se i meni se to desilo, mada dosta ranije. ali pocetkom 5 nedelje imala braonkasti trag na donjem vesu i kad se obrisem. sad je vise zuckasto, al ga ima. i to pijem utrogestan vec 3 nedelje i strogo mirujem.

e sad, to sto ti imala sad ja imala kad trebala da dobijem, i to bas svetla krv, ali je prestalo usled koriscenja progesterona. Zato, molim te sto pre kod lekara i primeni adekvatnu terapiju.

Ivana. -> RE: Beta HCG (4.9.2010 9:02:30)

Bila sinoc na uz. Sve je u redu. Video se mesak 16.7 x 22.9 mm. Unutar njega zumancana kesa. Dobila sa injekcije progesterona na svaka tri dana i utrogestan 3 x 2 vaginalno, i naravno strogo mirovanje. Krajem sledece nedelje bi trebalo da vidimo srculence [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image] Hvala vam svima na podrsci, mnogo mi je znacila, bas sam se uplasila juce. 

dejana007 -> RE: Beta HCG (4.9.2010 10:20:23)

drzi se ivana, bice sve o.k [sm=smiley1.gif]

znam da ovo moje pitanje nije za ovde, ali ne mogu da nadjem adekvatnu temu. Vise nemam braonkast sekret, sad je blago zuckast a kroz njega neke crne tackice. To mi je od juce, i nemam ga stalno, mozda par puta dnevno. nazvala sam ga sekret stracatela [sm=wink.gif] da li je ijedna od vas imala ovakav slucaj, i kad ce ovi svakojaki sekreti prestati? [sm=zmeden.gif]

dejana007 -> RE: Beta HCG (4.9.2010 10:40:48)

ivana, i da, obavezno folnak 1 dnevno i vitamine ; mama vita ili prenatal takodje 1 dnevno...

tatjan@ -> RE: Beta HCG (4.9.2010 11:53:14)

Dejanche prestace kad se porodis [sm=smiley17.gif] al to ce ti tada biti najmanja briga [sm=smiley1.gif]
Dok se nisam porodila mislim da sam imala celu paletu sekreta [sm=smiley11.gif] i na kraju te vise nervira kolicina nego boja..
Samo ti sve lepo laganini, bez cimanja i stresiranja i bice sve dobro [sm=smiley1.gif]

I mazi bebca [sm=smiley1.gif][sm=smiley1.gif]

dejana007 -> RE: Beta HCG (4.9.2010 12:54:45)

hihihi hvala tatjana na optimizmu [sm=smiley9.gif][sm=smiley31.gif][sm=rozica.gif]

Ivana. -> RE: Beta HCG (4.9.2010 15:03:43)

Da, prepisala mi je tocopherol i folnak. I evo me ceo dan sa kreveta na fotelju i obrnuto. Jel zna neko sta je to zumancana kesa?

Nensi* -> RE: Beta HCG (4.9.2010 15:36:25)

Embrion nastaje u zumancanoj kesi [sm=smiley1.gif]

Ivana. -> RE: Beta HCG (5.9.2010 18:36:45)

Dejana, meni sinoc krenuo nekakav slican sekret, svetlo braonkasto, sa nekim kao mrvicama braonkastim, ne znam ni ja kako da opisem. Danas sve slabije, i od popodneva kao da se malo umirilo.

A za zumancanu kesu pitam zato sto u prosloj trudnoci koja se zavrsila spontanim u mesku nije bilo te zumancane kese, pa se sad hvatam za slamku, misleci da je vec to sto se vidi odlican znak. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Nensi* -> RE: Beta HCG (5.9.2010 19:15:30)

Jeste odlican znak [sm=smiley1.gif]

Smeshak -> RE: Beta HCG (6.9.2010 12:50:57)

Cao devojke,
evo i mene kod vas sa razlogom :)
Sada sam 11 nedelja trudnoce, ali Betu sam vadila samo jednom i to samoinicijativno u 5 nedelja i 3 dana od poslednje menstruacije da bih potvrdila rezultat testa. Rezultat je bio 12 244. Moj doktor je na odmoru pa me za ovo vreme dva  puta primio doktor koji je samo uradio ultrazvuk (i video mesak), prepisao mi terapiju progesteronom a nije uopste ni pogledao Betu. Da li mislite da je ta vrednost ok, nije mi jasno sto mi dr nije trazio da pratim vrednosti a vidim da ste vi sve vadile po vise puta :S

Veliki pozdrav [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley8.gif[/image]

Nensi* -> RE: Beta HCG (6.9.2010 12:56:50)

Beta se vadi vise puta ako se sumnja da nesto nije ok,pa se vadi svaki drugi dan i prati da li se lepo duplira...Ja nisam ni jednom vadila betu,tako da opusteno,rekao bi ti dr da nesto nije ok na uz...
Srecno i cestitam [sm=bravo.gif][sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]

I da,dobrodosla na ringeraju [sm=smiley1.gif]

dejana007 -> RE: Beta HCG (6.9.2010 13:00:38)

ivana meni je tako sa tackicama bilo dva dana i prestalo skroz, nadam se da ce i tebi :))) sad nemam nista vec dva dana i puna sam sebe :)

smeshak , sto se tice bete ne mora da se ponavlja, posebno ne ako se vidi plod, jer tad se ultrazvucno prati dal je sve o.k. tebi je beta bila dovoljno visoka [sm=smiley1.gif]

morena -> RE: Beta HCG (6.9.2010 13:01:51)

Ne brini. I ja sam isto vadila betu samo jednom i tosamoinicijativno, a moja ginekologica nije ni pogledala rezultat. Rekla mi je da to nije bitno. I samo me je svaki put pogledala preko uz.

Smeshak -> RE: Beta HCG (6.9.2010 13:16:33)

Ma diiivne ste :) Hvala na odgovorima [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Ivana. -> RE: Beta HCG (6.9.2010 22:00:04)

Smeshak, ja sam betu radila drugi put zato sto sam rano otkrila, bilo je jos rano da se bilo sta vidi na UZ, a kako sam paranoik, nisam se smirila dok nisam videla da se duplirala.

Meni se sekret maltene povukao, malo danas popodne, i poceo malo i stomak da me boli. Nadam se da nije nista strasno. Samo da izdrzim do subote. [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Nensi* -> RE: Beta HCG (6.9.2010 22:53:48)

Ivana ne brini,nije nista strasno,stomak mora malo da bolucka jer se materica siri...

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>