RE: Lidl Srbija (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

lesli -> RE: Lidl Srbija (13.8.2022 23:40:34)

Daco, ne verujem da ces se pokajati. Ja sam prosli vikend prala prozore, a danas ribala kadu i stakla na kabini.Pod ribanjem podrazumevam da natrljam limuntus na plocice i stakla kada se deca okupaju i onda kada zaspu prodjem to parocistacem, istusiram da skinem ostatke limuntusa i pokupim vodu windomaticom.Onda malo krpom predjem gde je ostalo vlazno i gotovo. A ranije sam trosila sate ribajuci kabinu i skidajuci kamenac. 😬  Obaska sto crknem, a ucinak maltene isti.
Ok, ovo nije windomatic, ali verujem da ces biti zadovoljna.Od tih lidl stvarcica mi imamo onu sisalicu za dzempere i rucni mikser za kafu i skroz su ok spravice.

dddaca -> RE: Lidl Srbija (14.8.2022 8:09:01)

Verujem da ce mi biti lakse nego do sad. Merkam je vec neko vreme, ali nikako da kupim. Samo da prodje ovakisa i da se prolepsa vreme i isprobavam

dunja RR -> RE: Lidl Srbija (14.8.2022 22:29:09)

Izvinjavam se na skretanju sa teme - Les, kako koristiš limuntus, onako u prahu natrljaš? Ja nemam tuš kabinu, zanima me da li kadu mogu tako da ribam sa limuntusom, sada ribam sa sirćetom (iskreno, mrzi me/ne mogu da stignem da stalno mutim sirće, sapun, limun i vodu, pa samo naprskam sirće i istrljam). Izbegavam bilo kakva jaka sredstva, od kako su se deca rodila, a sirće mi super radi posao.

Nekad limuntus stavim u bubanj mašine i uključim na prazno (nisam skoro, mogla bih ...), rekla mi jedna vlasnica zdrave hrane u komšiluku da se tako najbolje očisti i dezinfikuje mašina. Da li bi onda i kupatilo moglo, tj. kada?

IZVORNA PORUKA: lesli

Daco, ne verujem da ces se pokajati. Ja sam prosli vikend prala prozore, a danas ribala kadu i stakla na kabini.Pod ribanjem podrazumevam da natrljam limuntus na plocice i stakla kada se deca okupaju i onda kada zaspu prodjem to parocistacem, istusiram da skinem ostatke limuntusa i pokupim vodu windomaticom.Onda malo krpom predjem gde je ostalo vlazno i gotovo. A ranije sam trosila sate ribajuci kabinu i skidajuci kamenac. 😬  Obaska sto crknem, a ucinak maltene isti.
Ok, ovo nije windomatic, ali verujem da ces biti zadovoljna.Od tih lidl stvarcica mi imamo onu sisalicu za dzempere i rucni mikser za kafu i skroz su ok spravice.

IvanaSK RR -> RE: Lidl Srbija (15.8.2022 6:56:51)

Dunja, ja kad stavljam limuntus prospem ga pa istrljam sundjerom. Masinu ukljucim povremeno sa sirćetom i sodom (i limuntus ako sam se set_ila da kupim) 

dddaca -> RE: Lidl Srbija (15.8.2022 8:05:23)

Ivana kako radis to sa sircetom i sodom? Ja se plasim da ce reakcija koja nastaje prilikom mesanja da osteti masinu.
Dunja, koliko limontusa stavis u masinu?
Poslednji put kad sam je prala stavila sam tabletu za sudove i ukljucila na 90 stepeni

IvanaSK RR -> RE: Lidl Srbija (15.8.2022 13:25:19)

Daco, sirće i soda zajedno skinu kamenac i ne oštete nista. Ubacim sodu u pregrade za prasak (i limuntus) , sirce u pregradu za omeksivac. I onda sve to isto u bubanj, sipam oko case sirceta, oko 200.300gr sode,nekoliko kesica limuntusa u bubanj. Otprilike sve. I uključim na 90 ili 60. A kazu da je vrh i sa tabletom za masinu. 

dunja RR -> RE: Lidl Srbija (15.8.2022 13:31:12)

Ja se sirće plašim u mašinu, negde su pisali da ne valja, jer nagriza metal i izaziva koroziju.
A limuntus mi je proveren za mašinu, pa onda samo njega stavim.

Daco, ako se dobro sećam, pola kile savetuje ta žena koja mi je dala savet, ali ja nekad stavim i 300gr.

Iv super, znači samo prospem limuntus po kadi i istrljam, hvala ti!

dunja RR -> RE: Lidl Srbija (15.8.2022 13:33:37)

Ja sam kriva [sm=smiley36.gif], pa nastavljamo OVDE KLIK

Duškić -> RE: Lidl Srbija (20.8.2022 21:41:47)

Ja stavim samo sodu bikarbonu i ukljucim na 90. Lepo se usija sve.

E sad vidim .. da je Lidl tema [sm=smiley36.gif]

A lidl tablete za masinu za sudove su mi skroz Ok.

Sanjica26 RR -> RE: Lidl Srbija (21.8.2022 15:22:43)

Duskic nisam probala njihove tabele. Jel su povoljnije od onih standardnih. 

flamingos -> RE: Lidl Srbija (24.8.2022 22:30:41)

Mi sutra idemo u Lidl.Spisak je napravljen,mada,uzalud spisak kad kupimo još štošta i što nije na spisku.🙄

dddaca -> RE: Lidl Srbija (24.8.2022 22:44:43)

Ja jos uvek nisam isprobala onaj cistac prozora [sm=smiley36.gif]

Didy -> RE: Lidl Srbija (24.8.2022 23:18:37)

IZVORNA PORUKA: dddaca

Dođi kod mene jedan dan, pa isprobaj. Taman su mi svi prozori za pranje. 😉

dddaca -> RE: Lidl Srbija (24.8.2022 23:33:20)

Haha, neka poslacu ti ga brzom postom. Probaj pa mi javi kako radi [sm=smiley36.gif]

flamingos -> RE: Lidl Srbija (25.8.2022 6:05:24)

IZVORNA PORUKA: Didy

Dođi kod mene jedan dan, pa isprobaj. Taman su mi svi prozori za pranje. 😉
Nije ti loša ideja.Tako će Daca da se reši dileme oko toga da li je dobar čistač prozora.

Sanjica26 RR -> RE: Lidl Srbija (25.8.2022 7:31:56)

Mislim da vise nece biti kise. Taman 

dddaca -> RE: Lidl Srbija (25.8.2022 8:25:48)

Da ne rizikujem, mozda padne, sacekacu jos neki dan [sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif][sm=smiley36.gif]

flamingos -> RE: Lidl Srbija (25.8.2022 14:47:43)

Danas je bila baš gužva u Lidlu.Nego,brzo rade na kasama,tako da nismo dugo čekali.

dddaca -> RE: Lidl Srbija (25.8.2022 14:53:18)

Cetvrtak, nova akcija, pa zbog toga verovatno

flamingos -> RE: Lidl Srbija (25.8.2022 15:13:02)

Verovatno zato,mada,generalno gužva je i u gradu.Bliži se početak nove školske godine.

dddaca -> RE: Lidl Srbija (25.8.2022 15:31:28)

Super

flamingos -> RE: Lidl Srbija (27.8.2022 8:11:36)

Za sve ljubitelje sladoleda,imate u Lidlu na sniženju.Uzela sam katalog kada smo išli.

dddaca -> RE: Lidl Srbija (27.8.2022 8:26:50)

Super

flamingos -> RE: Lidl Srbija (27.8.2022 8:42:08)

Super
Da,obožavam sladoled.Kupismo ga u Lidlu,nije bio na sniženju.Sad jeste.

dddaca -> RE: Lidl Srbija (27.8.2022 8:57:23)

Pa dobro, desi se. Odoh na temu o sladoledu

Stranica: <<   < Prethodna stranica  19 20 [21] 22 23   Sledeća stranica >   >>