marketing RR -> RE: Pismo jedne porodilje iz Fronta (27.9.2018 2:42:45)
|
Evo i odgovora iz Fronta: Evo šta se stvarno dešava u GAK Narodni front u Beogradu. Da li bebe plaču od gladi ili zato što su bebe i kako su dobre namere predstavljene kao "horor film". Razgovar je sa neonatologom iz "Fronta". " -Da li stvarno mislite da bi bilo ko, ko nije psihopata, ostavio gladne bebe da plaču?!", pitanjem je odgovorila na pitanje šta se dešava u "Frontu" primarijus dr Ljiljana Stanković, neonatolog u ovom porodilištu i nacionalni koordinator Programa podrške dojenju. "Niko nije ukinuo dohranu bebama kojima je ona potrebna. Ali, mi dajemo sve od sebe da povećamo broj dece koja će biti dojena", kaže dr Stanković. PROČITAJ VIŠE ... IZVORNA PORUKA: Dora89 http://roditeljsrbija.com/pismo-jedne-majke-narodni-front-21-09-2018/ Kod baby-friendly programa najviše me je nervirala totalna kontradiktornost stavova zdravstvenih radnika. Svaka sestra ima svoju priču, i servira vam je bez ikakvog udubljivanja u specifičnost vaše situacije. Mene su u ovom istom porodilištu mesec dana pre porođaja ove žene savetovali da po povratku kući kombinujem dojenje i dohranu. U par navrata sam, uz svu zahvalnost za obezbeđivanje sitosti mog deteta, zamolila da u jednoj turi preskoče dohranu, kako bi beba bar malo bila stimulisana da sisa, jer je večito kao umrtvljena, i svaki put bi me sačekao iznenađen i prezriv pogled medicinske sestre, kao da mi je cilj da izgladnim rođeno dete. S druge strane, kad beba plače neposredno posle sisanja, a kod mene više nema ni kapi, pa normalno da ću tražiti dohranu, naravno da nisam baš srećna zbog toga, ali sve u interesu deteta. Jedino smatram da, čim se uspostavi mlaz, treba potpuno obustaviti dohranu i živeti sa detetom na sisi nekoliko dana, dok se ne uspostavi adekvatan ritam dojenja.Kakvo je vaše mišljenje o (ne)davanju dohrane u porodilištu?
|
|
|
|