RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (Puna verzija)

Forum >> [Beba] >> Razgovori roditelja

Poruka

pari -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 7:16:59)

Ljisho,nadam se da cete danas biti bolje!
Definitivno onda necu u igraonicu sa T...bolje da je cuvam malo vise...a sa M cu ostati sat i po i kuci...sta da se radi...

jess021 -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 7:18:11)

Ljiso, rekoh ti viroza[sm=smiley1.gif]
Joj kad su tako mali i taj zapusen nosic je veliki problem, nit'' mogu da spavaju, nit'' da jedu...
Ljiso, ne znam kakva je to babica kad misli da bi se beba ugusila od 5ml?
Ja mojima redovno stavljam luk pored glave i def radi posao.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 7:22:44)

Nesto i ne verujem Jess da cu da odmorim. Evo T sam odvela u pekaru. Gnjavi sa jelom. Sofi se probudila. Sva je nikakva. Mama joj je skuvala caj. Zali se i na stomak.  Zali se i da je boli kad guta. A i isto kaslje kao prosle nedelje. Razmisljam da joj ukljucim isto kao prosli put sto joj je dr prepisala. Osim naravno bez Ab. 

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 7:41:42)

IZVORNA PORUKA: jess021

Ljiso, rekoh ti viroza[sm=smiley1.gif]
Joj kad su tako mali i taj zapusen nosic je veliki problem, nit'' mogu da spavaju, nit'' da jedu...
Ljiso, ne znam kakva je to babica kad misli da bi se beba ugusila od 5ml?
Ja mojima redovno stavljam luk pored glave i def radi posao.

Jess pa nije bas za novorodjence fiziomer. I svi kazu ukapajte samo par kapi ne kazu isperi sa 5ml [sm=smiley36.gif] a valjda se zena nije nadala da ima toliko kad stisne. OTkud znam. Matora neka patronazna. To bilo pre pet godina.

Setila sam se luka, ali posto smo se svejedno drzali nisam ga ni stavila. Njega su mozda cak vise mucili nocas gasovi nego taj nos. Ali kombinacija je katastrofalna. Evo seka nam se tek sad spremila. Odosmo.

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 7:52:03)

To ide u kombinaciju nos i stomak ili grlo i stomak.  Bas mi je zao macica.

vonavoj -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 7:58:03)

Ljisho, fitobalm na grudi i ispod nosa..znas kako ce da spava..Ja se probudila ukocena.Joj,pari,ja mog M vucem svuda...pa i one mogu da mu donesu viruse..ne znam,ja oduvek imam tu filozofiju,i nisu bolesljive. 

vonavoj -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 7:58:46)

Sanjice,bas mi zao sto se opet razbolela.dajes li joj propolis?

jess021 -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 8:05:37)

Von, slazem se da virus pokupe bilo gde, ali ipak ja ne bih vodila tako malu bebu u igraonice.
Uf, nesto me ukocilo u vratu. Njih dve evo jos spavaju, sto vole spavati na bracnom krevetu, pa to ti je[sm=smiley1.gif]

vonavoj -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 8:10:39)

Jess,dobro dosla u klub ukocenih.Mi smo M vec 2 puta vodili...on i onako sedi sa odraslima😂ili je u kolicima.I ovako covek ide po seke,u vrtic,skolu..i tamo moze na hodniku da pokupi..ide samnom i u nabavku😁Pu,pu one nisu bile bolesljive,jos na jesen rođene,a isto su svuda isle.Danas ih opet vodim kod zubara,T jos jedan da popravi,a J da pogleda..a sina su mi svi zapamtili. Sa sve kolicima uđem u ordinaciji,sta cu.

Maraj -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 8:11:57)

Jutro mame...
Ivana kakav je to fizioloski od pola litre? Kako to dajes?
A marisol jel to od nekog odredjenog proizvodjaca ili je marisol marisol?

Ljiso pa spava ona meni i tokom dana al uvece posle kupanja se toliko unervozi. Spava joj se. Ja legnem sa njom. Ona sisa pa drema na sisi. I gotovo. Oci kao kod sove. Onda je dignem. Nosam je. Pa opet legnem sa njom....
Pari ja sam S vodila. Prespavala je u kolicima
Nego koliko si platila u liliju sampon? Koliko je snizenje? Ja u benu apoteci 1300din

jess021 -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 8:17:01)

Maraj, onaj fizioloski u plasticnoj boci sto se koristi za infuziju. Za bodes u njega iglu u
I izvlacis spricem.

mama Jo -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 8:19:35)

Jutro....
Mene savladalo skroz. Nocas sam kasljala, uf, nista spavala nisam. Beba se sto puta probudila, jos je sinoc i zaspala u 22h 😩 inace u pola 9 je uveliko u carstvu snova...
Vodili smo juce i J da je dr poslusa jer kaslje duboko. Kaze dr ok je, nema na usima nista. Dala joj altiprim 5 dana i onda neki drugi zaboravih i kako se zove, tu mi je kupili smo odmah. I neke kao bombonice za kasalj. Valjda ce nas proci.
Evo meni sad krece- kasalj, suzne oci i nos... jon!!

Sta je to sa lukom, kako to ide?

mama Jo -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 8:22:34)

IZVORNA PORUKA: jess021

Maraj, onaj fizioloski u plasticnoj boci sto se koristi za infuziju. Za bodes u njega iglu u
I izvlacis spricem.

Mi smo taj uzimali, i onda mi babica rekla da oni u porodilistu taj koriste ali ako ne potrose bocuza 24h svakako jje bace jer izvetri cak i kroz tu rupicu od igle pa kao nije prakticno za kucne upotrebe....

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 8:23:31)

Ni ja sa P ne bih u igraonicu. A svuda inace ide sa mnom jadan.  Evo drema. Ritam nam je poremecen. Evo on standardno drema a treba da jede u 9. Inace jede u 10. Al dobro sta sad. 
Von fitobalm mislim ne mogu tako male bebe. Ja imam vaporub. Ista stvar i pise niposto ispod nosa vec na grudi i ne malim bebama. 

vonavoj -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 8:26:42)

Ljisho,sme,zato ti i pisem. Smeju i trudnice.Mama jo,moj fizioloski je otvoren odavno,slabo ga koristimo.moze samo da je slabiji,ali ne moze da se pokvari..khm..

Sanjica26 RR -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 8:34:43)

I ostale teme imamo.  Koristite pretrazivac. Fitobalm moze od prvog dana.Ni ja nisam za to da bebu vodim u igraonicu. Odoh sad drzavno da odveden Sofiju posto nasa dr ne radi.  Valja ce drugi pogoditi terapiju posto idemo samo privatno.  A sada pare nemam.

vonavoj -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 8:46:26)

Ajde Sanjice,valjda ce ubosti terapiju...Pijem kafu,M spava..i za tren mi dođe pola 10,kad idem po T..nista ne mogu ni da pocnem,osim da jedem i njega sredim,i popijem kafu😉

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 9:01:21)

Dobro jutro.
Sanjice, javi sta kaze dr.
Maraj, Jess napisa. Nikada nisam uzimala nista osim tog fiziološkog od pola litre, kosta oko 100 din. Izvucem spricem, stavim je na stomak i uspricam u jednu nozdrvu, tako i u drugu. Onda izvlacim pumpicom slinice. Nekad i ne koristim pumpicu.
Pisale smo o tome u nekoj temi.
Klik

Maraj -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 9:04:01)

A taj fizioloski...pa i ja sam znala za to da mora da se potrosi brzo pa ga ne uzimam. Koliko ga vi dugo koristite od otvaranja?
Inace juce sam probudila L za vrtic. Skocio je odmah.
Danas je sam ustao. Bas voli da ide u vrtić. Pričala sam vam koliko voli decu. Juce je i grlio vaspitacicu za nogu. Kad se ne rasplakah. Volim tu ljubav dece i vaspitacica, kad im se deca obraduju[sm=smiley1.gif]
Jedino nam je sada, da L krene tamo da jede. Juce je bio na dorucku. Nije jeo. Danas i na dorucku i na uzini ....

IvanaSK RR -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 9:07:32)

Od drugarice sin nije jeo skoro godinu dana u vrticu [sm=smiley36.gif] pa ga je ujutru hranila kuci i isla po njega u vreme ručka.
Ja taj fiziološki koristim dok ga ne potrosim[sm=smiley36.gif] ne moze mu nista biti osim sto ce mozda malo biti slabiji.

Misha i Ljisha -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 9:15:07)

Moja D i dalje ne jede u vrticu a ide od jaslica. Uvek kuci doruckuje. Tamo pojede bananu il jabuku za uzinu. Lubenice i jagode i nekad belo grozdje. Narandze ne jede. I ne ruca u vrticu. A evo predskolac i ja sam se pomirila s tim. Nece nista biti fizioloskom moze da se koristi.  Moj P dremuo malo i evo sad jede.  

lesica -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 9:25:06)

Idite u temu o čišćenju nosića.

A ja samo moram jednu sugestiju da vam dam, po otvaranju boce fiziološki, i njenog stajanja dešavaju se dve stvari - sadržaj boce više nije sterilan, što nema neki značaj kada je čišćenje nosa u pitanju, i drugo isparavanjem vode iz boce, taj rastvor postaje neznatno i beznačajno "jači"

Elem, ja ga po otvaranju kad su bolesni trošim tokom celog tog perioda bolesti, dakle 5-7-10 dana što za ispiranje nosa, što za inhalacije.

Maraj -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 9:49:09)

Hvala les.... svasta covek neplanirano i nauci....

pari -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 10:28:59)

Igraonica ima terasu...ali neka, bolje da idem sama sa M da se malo odmorim ☺
Mi napolju...lepo je

vonavoj -> RE: Razgovori mama 09/18 [ chat] (12.9.2018 12:36:49)

Sanjice sta kaze dr?Meni dođe da se lansiram negde. Pms me ubi..a i ovaj mali,nista,ali nista ne mogu od njega..a svasta imam,to me dodatno nervira....vristala bi.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  14 15 [16] 17 18   Sledeća stranica >   >>