bebilule -> RE: Letovanje 2019 (10.8.2019 9:00:02)
|
Hej mame, vidim neki bi jos jednom na more, neki tek idu... Mi se vratili, bili 10 dana. Falilo je jos jedno pet. To cu sljedece godine planirati. Ana, izgleda bajkovito. Von, uzivajte. Nama je bila bajka. Zivjeli smo pod jadranskim borovima. Ovo je prvi put da kampujem sa M. Dosta ljudi oko mene je bilo skepticno, idem na kraj Peljesca, daleko, sama sa njim. Kako cu uopste funkcionisati u kampu sa cetvorogodisnjakom.... Iskreno, i ja sam imala hiljadu upitnika, ali se ispostavilo da je odmor iz snova. Bili smo u malom porodicnom kampu 5 km od Orebica. Velike parcele, hlad, divne komsije, plaza bez guzve, more kristalno. Nema cak ni prodavnica, samo peciva i hljeb dovezu u 8. Kamp super opremljen. Obavili smo samo dvije nabavke jer je frizider bio dovoljno veliki. Nema zidova, ne trcis u hlad... Rano smo isli na plazu, a najvreliji dio dana provodili u lezaljkama kod satora. Onda uvece ostanemo do mraka na kupanju, pa spavanjac. Kamp je pun klinaca bio, M se bas izigrao. Moj veliki djecak je ucestvovao u skoro svemu. Nosili zajedno sudje i peskire na pranje, kuhali, isao sam do toaleta, sam po kifle ujutru. Virila sam iza svakog satora kao manijak o uvjerila se da pazi i zna kuda ide. Kamp je izolovan, tako da nije bilo ni prometa. Uglavnom, gledam vec sta bih od opreme dokupila jer ostajemo u ovoj varijanti. Tako smo se ljudski odmorili da nemam rijeci. Postavicu vam koju slikicu.
|
|
|
|