dunja RR -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 08/18 [chat] (28.8.2018 19:33:13)
|
Ja se za podesavanje pola salila [sm=smiley36.gif] ali vidim da Maslacak kaze da je dozvoljeno u Americi, znaci izvodljivo je ako je dozvoljeno? A etika na nasim klinikama mi je vrlo upitna. Prvo, u mnogim eminentnim vto "ordinacijama" ne izdaju racune, a na klinikama vecinom pitaju ili uopste ne pitaju da li vam treba racun. Drugo, pisala sam vac davno, moja dobra drugarica je pre nekih 7-8 god radila VTO na jednoj od nasih najpoznatijih klinika. S obzirom da je tada imala 45 god doktor, a njen skolski drugar je pitao da li zeli, ukoliko ne dobiju njene jajne celije, da on uzme celije druge zene. Donacija nije bila u opciji tada vec je doca eto nameravao da se samoposluzi tudjim jajnim celijama. Tu nema nikakve kontrole, i oni muvaju sa jajnim celijama, embrionima. Ovo nije rekla kazala, ovo je iskustvo moje drugarice, kojoj je bilo sasvim ok to sto je dr ponudio. Na kraju je dobila svoje jc,ali ja sam ostala sokirana ponudom doktora, vise nwgp njenom reakcijom, ona ocigledno noje razmisljala, ili je zelja za detetom bila prevelika.
|
|
|
|