Anoniman -> Punjene paprike (24.11.2009 14:06:21)
|
Punjene paprike Potrebno je: 500 g mlevenog mesa 10 kom. paprika-babura 5 kom. većih paradajza 3 kašike masti ili ulja 1 šoljica pirinča 1 kašika brašna 1 jaje 1 glavica crnog luka malo aleve paprike malo mlevsnog bibera peršunov list so Priprema: Paprike babure oprati i očistiti od semenki. U tiganju na jednoj kašiki masti ispržiti sitno isečen crni luk, dodati opran pirinač i mleveno meso (goveđe ili svinjsko). Sve zajedno propržiti, skinuti sa šporeta, dodati jaje, sitno isečen peršunov list, malo mlevenog bibsra i soli po ukusu. Ovom masom napuniti paprike, svaku odozgo zatvoriti sa po jednom kriškom paradajza, ređati, jednu do druge, u šerpu premazanu kašikom masti, dodati preostali paradajz i naliti vodom. Kad paprike omekšaju, u tiganju napraviti zapršku od jedne kašike masti, kašike brašna i malo aleve paprike. Zaprškom preliti paprike i ostaviti da još malo vri na tihoj vatri.
|
|
|
|