Hahahahahaha Sanjice, danas sam pravila pirinac sa tunjevinom :) Danasnji pirinac nije bio u rerni. Dinstala sam ga na ulju sa crnim lukom par minuta i onda dodala vodu, kuvala oko desetak, petnaest minuta i presula u vatrostalnu, na 200 stepeni nekih pola sata.
Dobro ga operem, sipam u vatrostalnu posudu, nalijem vodom (otprilike da vode bude 1 cm iznad pirinča a može i manje), začinim, dodam malko masl. ulja i ubacim u rernu. Gotov je čim voda ispari.
Volim da ga spremam sa pečurkama koje iseckam, dobro propržim na maslinovom ulju, začinim naravno, i samo pomešam sa već spremljenim pirinčem. Ranije sam u tu kombinaciju dodavala baby brokoli ali ne mogu nigde ovde da ga nađem.
Ja cesto spremam tako sto ga propržim samo na ulju,dodam malo manje od duplo vise vode,zacine i sacekam da prokuva. Tada ga poklopim i iskljucim ringlu i zaboravim na njega[sm=smiley36.gif] Moji tako vole jer bude onako suvlji kao kod Kineza. Nekad samo dodam posle povrce,nekad pilrtonu,sampinjone...
Ana RR -> RE: Rastresit pirinač (27.2.2019 9:28:41)
IZVORNA PORUKA: IvanaSK RR dodam malo manje od duplo vise vode
Ovo si tako pesnički rekla [sm=smiley36.gif] [sm=jezicek.gif]
Tako sam i ja spremala ranije (ima recept na početku teme) ali od kako kupujem ovaj scotti pirinač nema potrebe za tim.
Ovo je kriv moj mob,izvin'te me,imam ajfon 😂 . I ne znam ni da pisem na njemu. Nije zvaka za seljaka. Generalno ni ja ne stavljam crni luk,ali sam probala par puta u nekim kombinacijama.
Ja ga pravim sa povrcem,kukuruz,grasak,sargarepa,obozavaju deca.
Ana RR -> RE: Rastresit pirinač (3.4.2019 22:21:06)
Vesi [sm=smiley31.gif]
Ja taj rastresiti iz rerne najviše volim sa pečurkama (njih posebno izgrilujem i začinim pa pomešam sa gotovim pirinčem) i uz salatu mi ništa više ne treba.