buhla -> Snicle u sosu (20.11.2009 16:25:38)
|
Potrebno je: 4 teleće ili svinjske šnicle slatka aleva paprika malo brašna 1 manja glavica crnog luka 50 g posne šunke 125 g pešuraka 1 kašika maslaca ili margarina 1/4 l sveže pavlake 1 kesica preliva za pečenje u prahu malo ljuće aleve paprike isečenog mladog luka biber so Priprema: Lagano izlupati šnicle, posoliti ih, pobiberiti i natrljati paprikom. Uvaljati u brašno. Oljušteni luk i šunku iseckati na sitne kockice. Pečurke očistiti i oprati. U tiganj staviti maslac ili margarin, poređati šnicle i pržiti ih s obe strane 4-5 minuta. Izvaditi i ostaviti na toplom mestu. Dodati kockice luka i šunke i malo dinstati. Dodati pečurke i dinstati 5 minuta. Mešajući, dodati pavlaku i preliv u prahu. Prokuvati umak. Začiniti alevom paprikom. Odozgo staviti šnicle i posuti ih sitno iseckanim mladim lukom.
|
|
|
|