lesli -> RE: Inofolic (19.4.2018 8:40:09)
|
Dunja, moguce da zavisi od problema koji imas. Uglavnom postoje studije na netu da moze pomoci zenama koje imaju IR/PCOS. Valjda snizava IR i smanjuje nivo androgena. Ali pitanje je da li svakome moze pomoci? Dr Jelena je mojoj prijateljici preporucila inozitol ili ga je ona vec devojka uzimala kad je otisla kod nje. Ne secam se vise... ali poenta je da se nije usprotivila. Ja sam takodje u vreme kada sam otisla kod endokrinologa mesexima uzimala inozitol, prvo inofolic pa onda taj sto sam nabavljala u inostranstvu. Zena se isto nije bunila, ali je zbog PCOSa i IR dodala i glucophage, misleci da su ovulacije lose i da zato ne dolazi do [sm=duda.gif] iako je u par uzastopnih ciklusa radjena folikulometerija + progesteron. I pokalo se da ovulacije ima i to svaki mesec. Kao sto rekoh, meni ni inositol ni glucophage nisu pomogli, tako da pitaj boga gde je bio problem. [sm=zmeden.gif] A sto se Goce tice, ona je videla na izvestaju od endokrinologa da pijem inositol i folnu i rekla mi da imam inofolic koji sadrzi to isto i da uzmem njega. Sto meni naravno nike palo na pamet, kad mogu da za iste pare nabavim tromesecne zalihe umesto za mesec dana :) Uglavnom moje misljenje je da inozitol ne odmaze, ali je diskutabilno koliko pomaze. Tako da devojke, moj savet je da mu date par meseci sanse (3-4) i ako ni posle toga nema rezultata, trazite dalje gde je problem!
|
|
|
|