smeško -> RE: Trudnice 1-42 nedelja 04/18 [chat] (28.4.2018 22:50:39)
|
Lesli, tek ce biti ,,namestanja".[sm=smiley36.gif] I ja se sve teze uspavljujem i ustajem par puta nocu, ali to vec lici na mene van trudnoce.[sm=smiley36.gif] Maro, nadrljala si kada dodje i seka. Tvoj suprug bi sada trebao da se pozabavi pitanjem autoriteta da se ti ne bi uzbudjivala, sto sigurno hoces cim L pruzis otpor. A tek kada seka vidi ,,recept" od bate kako se postupa sa vama...Ali, ne zelim da mislis da te kritikujem, potpuno je suprotno. Sto se tice ogtt-a, meni su u trudnoci sa M rekli da cu raditi test jer je prethodna beba imala preko 4000 na rodjenju. Koliko se to mora zbog toga, ne znam. Ali, znam iz drugih razloga da je kod ove vrste testa opterecenja jako bitna kriva koju pravi nivo glukoze. I ne mozes je dobiti sa samo jednim merenjem. Minimalno opterecenje je 75g, a merenja su od nultog do isteka treceg sata. Van trudnoce dovoljna su i dva sata. Nije dovoljno samo videti koliko je porastao nivo glukoze vec i kako se ta glukoza metabolise. Sa tim jednim merenjem nista nece zakljuciti. Ali, poslusaj dr u kojeg imas vise poverenja. Ja sam o tom testu citala i van trudnoće jer se spremam da uradim i merenja glukoze i insulina, ali to je vec nesto drugo, necu vise da skrećem sa teme. Danas smo bili na Adi sa nekim drugarima. Bas mi je prijalo. Maca nam nije dobro, ali ne da da je pipnemo, a kamo li uhvatimo da bismo je odneli kod veta. Povredjena joj je vilica, ne znam ni ja kako, kao da ju je neko sutnuo. Plakala sam ispod ograde ubedjujuci je da sidje, ali nije vredelo. Sada je nema. Ne znam ni koja ambulanta, uopste, radi nedeljom...[sm=smiley13.gif]
|
|
|
|