RE: Vantelesna oplodnja XVI (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

lesli -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (24.5.2018 14:26:08)

Dunja, super je sto je to u okvirima ocekivanog!
A za odliv bezveze, ali neka bude sad krvi i za narednih 9 meseci! [sm=smiley31.gif]

dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (24.5.2018 14:28:04)

Dobra ti želja [sm=smiley1.gif][sm=smiley31.gif]

debeljuca87 -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (24.5.2018 17:50:23)

Ko ce docekati 11.06 da ide na prwi uz. Ali wazno da se beta udwostrucila,tj.utrostrucila... Swima zelim pozitiwne bete🤞✌🥂😆

Maraj -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (24.5.2018 18:01:38)

Dobro je dunja...

Sanjica26 RR -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (24.5.2018 19:27:14)

Debeljuco, vazno da se beta udvostrucila.

Dunja, bice sve u redu. Samo hrabro.

debeljuca87 -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (26.5.2018 20:01:17)

Izwïnite na dosadi,owo mi je prwa trudnoca,pa me zanima da li je normalno da me bolucka stomak i da jos sad imam nesanice i da sam malaksala?! Vto sam radila 10.05 a prwi uz mi je zakazan tek 12.06. Da li da cekam tada ili u medjuwremenu da odem da me pregleda moj ginekolog?!

dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (26.5.2018 20:27:31)

Debeljuco, nema potrebe da ideš na pregled, pre tog UZ koji ti je zakazan, ne može se videti srce na UZ, pa bi se samo bespotrebno traumirala.
Sasvim je normalno da si malaksala, opusti se, uživaj, brzo će proći vreme do prvog UZ.
Sve najbolje :)

jess021 -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (26.5.2018 20:41:44)

Samo da te ohrabrim!
Kao sto je Dunja rekla sve se slazem. Znam da ti se to cini, mislim uz, jako daleko, ali proci ce i te dve nedelje

Maslacak15 -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (26.5.2018 20:46:33)

develjuco nemoj molim te nigde da ides. Samo se maltretiras. nista ginekolog ne moze da ti pomogne osim da i nabije tenziju. Sve to sto pominjes je najnormalnije. Cesce je da boli nego da ne boli stomak. Mene je probadao posteno u svakoj trudnoci narocito u pocetku. Nisu ti bez razloga zakazali za 12. jun. Zato sto trudna jesi, to govori beta a tek srcana akcija je sigurni pokazatelj zdrave trudnoce. Lekari su tu samo posmatraci i ne mogu nikako da uticu. i zato ne vole da im trudnice dolaze ranije jer trudnice ocekuju da im se kaze da je sve u redu i da ce biti ok, a sam gestacioni mesak koji pocinje da se vidi sa betom oko 1000 nije garancija. Moras da se strpis. Beta se lepo uduplala, probaj da se strpis i bice sve u najboljem redu. Veruj u to.[sm=smiley31.gif]

dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (26.5.2018 20:57:36)

Maslačkonjo, kako ti se čine moji hormoni (rađeni su krajem decembra), apropo dugog protokola VTO.
FSH, progesteroni ...?

[img]https://www.dodaj.rs/images/z0DHM.png[/img]

dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (26.5.2018 20:59:51)

Evo i dodatak (isto rađeno krajem decembra)

[img]https://www.dodaj.rs/images/z0eXI.png[/img]

Maslacak15 -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (26.5.2018 21:09:19)

Aaaa Pa dobra si ti jos[sm=bravo.gif][sm=bravo.gif]. S obzirom na krstenicu (izvini Sto Sam okrutna-moram) to Su vrlo vrlo pristojni rezultati. Ja mislim da mozes mirne duse na dug Protokoll. Odreagovace tvoji jajnici. Drzim fige jako Jako... Ja Sam optimista.

dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (26.5.2018 21:27:38)

Hvala Maslačkonjo [sm=smiley31.gif] sada sam mirnija, stvarno, vezano za dugi protokol.

Isto to kaže i dr Jelena, ona je prosto ubeđena da ću kad tad ostati trudna, sa ovakvim rezultatima, a ja eto laik totalni. Jedino što me požuruje zbog visokog FSH.
Mada svakog meseca osećam ovulacije, i ovulacione sluzi ima redovno, a koji god me ginekolog pregleda, za svaki slučaj me pita da li je dobro čuo da imam toliko godina [sm=smiley36.gif]

To sve obećava [sm=smiley36.gif]

Maslacak15 -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (26.5.2018 21:38:41)

Ma dobar je to FSH Jos. Ok krenuo je Malo, Ali to je Jos dobar nivo. Amh je solidan, inhibin odlican Estradiol takodje. Sve to stvarno obecava. U osnovi tvoj Problem je Samo endometrioza Tako da rezultati daju sve argumnte da se Bude optimista[sm=bravo.gif]. Ne treba da odlazes, Ali nisi Ni planirala to. Eto tebe uskoro medju trudnicama...

Maraj -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (27.5.2018 7:28:53)

Dunja [sm=bravo.gif] ja se ne razumem al mi je drago za ovo misljenje maslacka [sm=bravo.gif]

dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (27.5.2018 20:39:32)

Hvalaaa vam [sm=smiley31.gif]

Maslačkonjo, a šta misliš o ovome što sam i pored diferelina dobila ciklus normalno, da li će remetiti stimulaciju?
Jš 4 dana diferelina pa vadim hormone i onda će videti šta dalje.

Inače, da vam sipričam nešto, možda je neki znaaak.
Juče sam bila ceo dan sa S i ćerkom (2,5 godine) moje najbiolje drugarice iz osnovne, koja živi na Novom Zelandu ali je trenutno u Mađarskoj, snima neki film. Malena je ovde sa babom, mamu nije videla neko vreme.
Mala inače ima istu kosu kao ja (što bi reko Sava[sm=smiley36.gif]), bli smo u parku, i odvela sam ih u crkvu oboje, da bi čovek koji tamo radi, rekao kako su mi divna deca, a ona, duša je posle pola sata našeg druženja oočela da me zove mama [sm=smiley27.gif] inače skoro je počela da priča i priča srpski od kada je ovde.
Ja sam u početku objašnjavala ljudima da joj nisam mama, a posle nekog vremena sam odustala, i pravila se da sam mama, kad me već ona tako slatko zove [sm=smiley27.gif]

Maraj -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (28.5.2018 10:59:36)

Jao dunja [sm=smiley27.gif] diivno. Ma sigurno je neki znak. Zasto ne verovati u to. Sto ljudi kazu, pozitivne misli privlace pozitivna desavanja [sm=smiley31.gif]

pari -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (28.5.2018 11:09:05)

I ja verujem u to [sm=smiley1.gif]

IvanaSK RR -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (28.5.2018 11:16:46)

Suzi, devojčica uskoro sigurno ❤️❤️

vocicana -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (28.5.2018 14:41:51)

Da li ima istalepse od toga. Dunja [sm=smiley31.gif]

lesli -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (29.5.2018 10:43:50)

Dunja, drzimo [sm=smiley20.gif] da krenete sa stimulacijom za neki dan! [sm=smiley1.gif]

A malecka je hit! [sm=bravo.gif]

dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (4.6.2018 18:11:55)

Drage, nikako da javim stanje, u stalnoj sam frci, posao, vrtić, injekcije.
Elem, danas je 4. dan stimulacije, dr kaže da je estradiol super, jutros sam ga vadila.
Odradila sam i biohemiju i sve ostalo, gvožđe se podiglo i mislim da je ok(pijem Heferol), vitamin D sam uradila, isto je porastao od Vigantola i ok je valjda (pila sam po deset__ kapi dnevno u maju, sada sam na 5). Odradila urin, urinokulturu, sve je ok. Kod interniste-endokrinologa imam zakazano u subotu, da pogleda biohemiju, da odradim ekg i po potvrdu za anesteziju, i da vidim za fraxiparin, šta ćemo.

Za ove 3 nedelje sam smršala 7kg, pešačim po 10km dnevno, zdrava ishrana, 4l vode dnevno. Fali mi jako malo pa da budem na istoj klilaži kao kada sam zatrudnela sa S, moguće je da ću i doći na isto do transfera. I na sve to me danas dr šalje gore kod ćerke, na limfnu drenažu, kaže zato što sam se ugojila [sm=smiley36.gif]. Odbila sam naravno, pa u sred postupka sam, smršala, i nastavljam dalje sa skidnjem kg. Rekla sam joj tako, da ću svoje metode primeniti, kaže dr ok, pešačite bar sat vremena dnevno.

Inače, aspiracija i transfer padaju sledeće nedelje, izgleda baš na rođendan mog deteta.

Danas je pored mene sedela u čekaonici, a posle otišla na transfer jedna naša vrlo vrlo poznata glumica.

dunja RR -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (4.6.2018 18:17:50)

Lesli, napiši m molim te pp, gde si uzimala utrogestan.

Znam da će me dr poslati kod Hrama (prošli put mi račun beše 7.000, odnosno ceh račun nisam ni dobila), to mi je mnogo.
Ako ne moram striktno tu da uzimam, javi gde je ok.Ili ako nije bitno gde, mogu i kod mene u apoteci, gde je uvek dobar popust.

Maraj -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (4.6.2018 19:32:52)

Dunja jedno ogromno [sm=bravo.gif] za 7 kg. Bas si odlicno smrsala za tako malo vremena. Svaka cast! O preporuci da se "popnes na sprat kod cerke" necu da komentarisem.... [sm=zz_timebomb.gif]
Utrogestan mozes kupiti u bilo kojoj apoteci. (Naravno ovaj kojibse distribuira kod nas, ne taj sto Goca "valja") Oko 700 i nesto din je jedna kutija. Meni je ostalo par kutija utrigestana od 200. Rado cu ti ih pokloniti.
A to sto ce ti transfer biti na S rodjendan, meni je to jos jedan predznak [sm=bravo.gif]

lesli -> RE: Vantelesna oplodnja XVI (4.6.2018 19:46:46)

Super Dunja [sm=bravo.gif]

A sto se utrogestana tice mozes da kupis bilo gde. Ja sam kupila tj. preuzela (dobih na recept i pre et) u apoteci u kraju gde zivim. Sad poneku kutiju i dokupim posto sam na 4x200, pa mi nekad zafali pre nego sto odem u dz. jedna kutija je oko 700din.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  5 6 [7] 8 9   Sledeća stranica >   >>