lokicagagica -> RE: Porodiliste Kragujevac (4.3.2018 14:57:44)
|
Babice iskreno kako koja, uglavnom nisu lose, ili sam ja jednostavno imala srece. :) Za Momu sam i ja cula svasta, kao i to da skoro svi uzimaju novac, da treba imati vezu itd. Ja nisam imala vezu, niti sam dala novac, porodila me Ana koja je na specijalizaciji, dok je dezurni doktor lepo spavao i nije mu padalo na pamet da obidje sale i porodilje. Dezuran je bio Sazdanovic. Babice koje su bile na porodjaju zajedno sa buducom doktorkom su fantasticne. Zapamtila sam Sonju i Miljanu, trecoj sam zaboravila ime. Redovno su me obilazile, dodavale mokre vatice da kvasim usta, Miljana me ceskala i tesila kako ce sve brzo da prodje i kako nije strasno. Sa njima sam prezadovoljna. Ja sam se porodila vaginalno ali sam prosla carski, porodjaj od svega 6h (od pocetka bolova do samog kraja) za prvorotku. Jos dve zenice su se porodile tu noc i obe su prosle super, jer je ekipa bila dobra. Uredno nam je svima pisalo da nas je porodio Sazdanovic, a ja ne znam ni kako covek izgleda. Hrana je bila skroz ok, za mene cak i preobilne porcije. Higijena je uzasna. Kupatilo je memljivo i smrdi, korpe se retko ciste, uvek se osecao onaj miris lohija. Tople vode zacudo je imalo skoro uvek. Cistu posteljinu i spavacice nam je nudila samo jedna babica u njenoj smeni, ostale ne bi ni pominjale, mada sam ja sama uzimala po potrebi i vise puta u jednom danu. Papuce su im u deficitu, iako su rekli da ne nosimo, ponela sam dva para, na kraju je ispalo da nisu imali ni za mene ni za zenicu u sobi, pa sam joj pozajmila jedne. Sve u svemu ne tako strasno iskustvo, zbog raznih prica sam ocekivala mnogo gore. Ima dosta toga sto bi mogli da promene, ali u odnosu na price, ovo je jos i dobro. Jedini vid cascavanja da kazem, bio je taj sto je suprug odneo neke poslastice cisto iz zahvalnosti jer je sve proslo ok, novac nikakav nismo dali ni posle porodjaja.
|
|
|
|