Medeno srce... (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Anoniman -> Medeno srce... (16.11.2009 22:38:01)

  potrebno



za testo


250  g šećera
250 g meda
150 g masti  
2 žumanca
2 praška za pecivo
1 cimet (može i karanfilić)
2 dl mleka
brašna po potrebi


za glazuru
 

4 štangle čokolade istopiti u 2 kašike mleka i dve kašike šećera pa dodati kašiku putera

Razviti testo. Modlicom u obliku srca vaditi delove i slagati u podmazan pleh. U svako srce napraviti nežno udubljenje prstom tako da stane malo pekmeza od kajsija. Zapeći. preliti glazurom i ostaviti da se dobro ohlade.

... i naravno jesti sa puno ljubavi !  [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley27.gif[/image]



evo ja prilažem i sličicu...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]



[img]http://www4.slikomat.com/09/1116/sk-SDC118.jpg[/img]






Jeca* -> RE: Medeno srce... (16.11.2009 22:39:19)

[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]
probacu prvom prilikom. izgleda super




Anoniman -> RE: Medeno srce... (16.11.2009 22:41:14)

hvala draga!
pravila sam ih na brzaka inače glazura bude mnogo lepša onako glatka![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

super je zimi uz neki čajić [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]




Anoniman -> RE: Medeno srce... (16.11.2009 22:42:17)

Fino,fino... probace se![image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]




Lu -> RE: Medeno srce... (20.10.2010 20:56:19)

IZVORNA PORUKA: ksena

evo, danasnji kolac, lak i brz.
2 solje secera, 2 solje mleka, 2 solje brasna, 4 kasike kakaa, 10 kasika ulja, 1 cimet, 4 karanfilica, 1 prasak za pecivo.
sve to umutiti. istresti pola u pleh da se zapece.
kad se zapece izvaditi i premazati pekmezom i preko toga izliti drugu polovinu i peci.
kad se ispece napraviti glazuru od cokolade, iseci kolac na kocke i preliti cokoladu odgore.
prijatno!

p.s. ova mera nije za mnogo veliki pleh, jer je bolje kad je malo deblji kolac.




Stranica: [1]