aster -> RE: Alergo test iz krvi (15.8.2011 13:03:24)
|
IZVORNA PORUKA: n i n a Miši su radili ovaj univerzalni test sa 10 meseci, kao i test na celijakliju. Međutim, kad smo otišli kod prof. Perišića u Tiršovu rekao je da ovakvi testovi kod dece do 3. godine nisu merodavni jer se antitela često ne ispoljavaju iako alergija može da postoji. Dakle, test može biti negativan, a dete ipak alergično. Isto tako, ako je test pozitivan nije isključeno prerastanje alergije u narednom periodu... Tako da moje dete ima negativne rezultate po svim stavkama testa,a ne sme kravlje mleko do 3. godine, kao ni paradajz, zbog creva, a uz to je izuzetno alergičan na ujed komarca (slikala miša malog sinoć-staviću da vidite kakva je reakcija od ujeda kasnije [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]) Nama su za testiranje na alergiju na kravlje mleko preporučili da odemo na institut za majku i dete ili u tiršovu i da tamo rade provokaciju. Daje se sukcesivno određena količina mleka i prati se reakcija. Iz tog razloga dete mora da se hospitalizuje. Koliko sam ja razumela, kad se na ovaj način uradi testiranje, vidi se 100% ako alergija postoji, a odredi se i u kom je stepenu. Ja sam ovo izbegavala da radimo, ali ćemo na kraju ipak morati. Hoću da vidim da li da šaljem dete u vrtić ili ne. Inače, i moje dete jako reaguje na ujede komaraca. Ili su to bile i neke mušice, ne znam. Sav je tačkast, a mesto uboda je baš tvrdo i nikako da prođe [sm=smiley13.gif]
|
|
|
|