Zemunka85 -> RE: Kriptovalute (9.12.2017 12:14:46)
|
Mi smo imali 6 rudara jedno pola godine. Skupljali smo etere. Kada smo krenuli, eter je bio 17dolara. I mi smo kako skupimo koji, prodavali, da sto pre otplatimo kompove. Greska, to je to sto nikad ne znas. Skupljalo se puno etera, ali malo su vredeli. Brzo smo otplatili kompove za par meseci i sve preko je bila zarada (kada se oduzme struja), onda je eter rastao i porastao i na 400 dolara, zamislite da smo cuvali. E ali onda se povecao diferncijal tj vreme za koje skupis eter. Ali opet je bilo dobro, secam se da smo na moru skupili dva etera, digli sa bankomata i otplatili more. MM ima racun u telenor banci i tamo dize skupljene pare u evrima. E onda se diferencijal povecao u beskonacno tipa pre smo skupljali 20 etera mesecno, a sada pola. Sto kada se oduzme struja (oko 500e) bude mozda 300dolara zarade mesecno (ne drzite me za rec ni oko jednog broja), nije da nije nista to je necija plata ali smo mipre par m sve prodali i izasli iz toga. Jednostavno plata mm je neuporedivo veca a obzirom da je preduzetnik i zauzet 24/7 sve ovo je posao plus (prati berzu, prati da li se komp iskljucio, idi da ga resetujes - nekada mozes i od kuce, nekada ne - a kada radi em ne kopa em vuce struju, placaj struju ..) a obzirom da je sada ekspanzija toga, mi prodasmo ovih 6 rudara za lepe pare tj onoliko koliko bi doneli za godinu godinu i po. Jos je tad apromenio kanc pa nije imao gde s anjim, doneo ih kuci ja se tek porodila, drmaj hormoni ono zuuuuji .. ma ogadili mi se. Neka smo ih prodali. Tako da - imali smo koristi i vise nego odlicno od njih, ali treba veliki pocetni kapiral (ako bi da kopate, a ne samo trgujete) i da se posveti covek tome. Struja je najveici problem i to sto mnogo greju, mi smo prekoleta celu prostoriju za njih adaptiarli sa ventilatorima, taskodje smara vreme dok se kompovi ne otplate, ali posle toga moze da se uzme koji dolar. Kod nas u drustvu bukvalno svi kopaju, ali svi.
|
|
|
|