Tatjana.87 -> Desilo se kobajagi (19.11.2017 11:01:21)
|
U masti se zelje druze tamo rastu sire, duze. U masti je sve moguce zameriti niko nece. Mastanje cu jedno reci pricacu Vam o toj sreci, radosti mi mnogo pruzi jer mastanje tome sluzi. U toj prici ja sam vila, i naravno, imam krila. Pomoci cu neznom stvoru nemocnom u plavom moru. Prica ima svoj pocetak, desila se bas u petak. Sreca prava u toj vesti nije bio trinaesti. Uz dignutog sidra huk, isplovio Morski vuk, s malo ljudi od posade sto lencare od dosade. Krenuli su u pohode, svojoj cudi da ugode sa bogatstvom da se vrate i zarade svoje plate. Na palubi cu se uzvik primecen je slepi putnik. Kuvar gori, al od besa nestade mu parce mesa. To je mnogo gladna zverka kada odmah hranu merka. Slasti njenoj doce kraj kad ugleda sablje sjaj. I pod vodjstvom kapetana potrcali sa svih strana, spremni da se hrabro bore bace putnika u more. Nesrecnik u strahu jurca, preplasena mala kuca bese slepi putnik taj sto mu preti tuzan kraj. Bezi levo, bezi desno al na brodu svud je tesno. Skupi snagu, stisne oci i pravo u more skoci. Razjarena masa klice i s posadom brod odmice a kucence nezno, milo na pucini samo bilo. Izbegao sablje sjaj no, ipak mu preti kraj. Doplivala kad je cula ovu buku bas ajkula. Tad u pravi stizem cas da ponudim kuci spas cudesna sam ipak vila spasice ga moja krila. Poletesmo u belinu pod nebo nas krila vinu ogreja nas sunca sjaj a mastanju dodje kraj. Nisam ni znala koliko moja mama zna pesmica na pamet [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|