flamingos -> RE: Pričajmo o hrani... (14.3.2021 16:30:18)
|
Mati,evo tecepta za"Tortilja čips i umak" Za tortilje:225 g kukuruznog brašna,150 g belog pšeničnog brašna,1 kašičica soli,1 kašika ulje,250 ml tople vode.Za prženje:po potrebi ulje.Za umak:1 kiseli krastavčić,180 g kisele pavlake,1/2 kašičice belog luka u granulama,po ukusu so.Za tortiljeU dublju posudu usuti kukuruzno brašno,dodati belo pšenično brašno,so,ulje i,uz postepeno dodavanje tople vode,zamesiti mekše testo.Testo podeliti na 8 delova.Svaki deo premesiti ,razviti oklagijom na veličinu plitkog tanjira.Na ringlu staviti alu-foliju,uključiti na srednju temperaturu i svaku tortilju peći po par sekundi(deset_ak)sa obe strane.Tortilje iseći na po 8 delova.Pržiti na zagrejanom ulju dok ne porumene sa obe stane.Odlagati na tanjir(ne morate odlagati na kuhinjski ubrus,jer ne upijaju masnoću).Za umak:U posudu staviti sitno rendan kiseli krastavac,dodati kiselu pavlaku,beli luk,posoliti po ukusu i izmešati.Savet:Ukoliko volite ljuto,u brašno,tokom mešenja,dodajte 2 kašičice mlevenog čilija.Prijatno!
|
|
|
|