RE: Pričajmo o hrani... (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno



Poruka


Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (14.5.2019 18:43:22)

Nato - parmigiana di melanzane (evo vidi ovde primer klik a imaš i na stranim sajtovima). Ja nešto nisam ljubitelj plavog patlidžana ali u ovoj varijanti volim da ga jedem.




kamičak -> RE: Pričajmo o hrani... (14.5.2019 18:50:03)

Onda musaka od povrca. Kolutici patlidzana i seckano i rendano povrce izmedju. Zapecem u rerni i bude super.




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (21.5.2019 18:38:20)



IZVORNA PORUKA: Ana RR

Nato - parmigiana di melanzane (evo vidi ovde primer klik a imaš i na stranim sajtovima). Ja nešto nisam ljubitelj plavog patlidžana ali u ovoj varijanti volim da ga jedem.



Samo da javim vrh je recept. 👍




pari -> RE: Pričajmo o hrani... (21.5.2019 19:28:49)

Sta bih mogla sa slatkom pavlakom? Neki mus ili neki kolac? Ima neko ideju? Nasla sam kod Jamie-a recept za mus cokoladni ali idu ziva jaja pa me to malo brine




nata11 -> RE: Pričajmo o hrani... (24.5.2019 17:21:16)

Pravila bih kiflice slane i prazne za zamrzavanje. E sada ja ih podgrevam u mikrotalasnoj i brzo se stvrdnu.

Da li je bolje resenje prekinuti na pola pecenja, zamrznuti i onda odmrzavati u rerni i dopeci? 






veselicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (24.5.2019 17:35:27)

Draga ja ispecem i zamrznem.Posle izvadim,odmrznu se i budu savrsene.




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (24.5.2019 19:24:55)


IZVORNA PORUKA: nata11



IZVORNA PORUKA: Ana RR

Nato - parmigiana di melanzane (evo vidi ovde primer klik a imaš i na stranim sajtovima). Ja nešto nisam ljubitelj plavog patlidžana ali u ovoj varijanti volim da ga jedem.



Samo da javim vrh je recept. 👍


Znam ja [sm=smiley2.gif]

Pari, pomešaj sa krem sirom i šećerom pa slaži u čaše red nekog keksa, fil, voće - ko cheese u čaši.

Nato, kod mene retko kada preteknu za zamrzavanje ali nekad odvojim par komada čisto da imam za M ponekad za večeru ili doručak. Dakle ispečene zamrznem, kada ih izvadim ne čekam da se odmrznu već ih odmah ubacim u mikrotalasnu na minut, dva i budu super. Možeš i u rernu, samo uključiš ventilaciju i pečeš na nižoj temperaturi.




Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (24.5.2019 19:32:42)


IZVORNA PORUKA: nata11

Pravila bih kiflice slane i prazne za zamrzavanje. E sada ja ih podgrevam u mikrotalasnoj i brzo se stvrdnu.
Da li je bolje resenje prekinuti na pola pecenja, zamrznuti i onda odmrzavati u rerni i dopeci? 



Ja ih ne pecem pre zamrzavanja. Kad hoću kiflice izvadim ih na sobnu temperaturu. Kad mi se ugreje rerna ubacim kiflice i ispecem.




veselicaa -> RE: Pričajmo o hrani... (24.5.2019 19:41:27)

Ja ih ostavim u ciniji i odmrznu se same,budu kao da su odmah napravljene.
Ako zamrzavas nepecene kiflice,moras brzo da radis,ne smes da ih ostavis da narastu,odmah moras da ih zamrznes.




Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (24.5.2019 19:55:25)

Idite u persun moram sad da ih mesim. [sm=smiley36.gif]




Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (12.6.2019 20:25:44)

Da li je neko pravio taške? T ima za užinu u školi ali slane. Ako ima neko dobar recept nek postavi.




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (13.6.2019 9:02:24)

Sanjice, baš si me dobro podsetila, ne pamtim kadsam pravila. Kod nas se to zove boratfule ( prevod je prijateljevo uvo )
Ovako se pravi: zamesiš testo kao za rezance- znači samo brašnoi i jaja, malo soli i ako je baš tvrdo maaaalo vode. Razvaljaš oklagijom na tanko, sečeš u pravougaonike i puniš pekmezom i dobro ih zatvoriš- lepiš prazan na pun i prstima onako dooobro polepiš krajeve. To ubacuješ u ključalu vodu da se skuvaju. U šerpi ispržiš prezlu sa šećerom i na to stavljaš i to je to.




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (13.6.2019 9:17:40)

Oldži, ja sam mislila da se mesi testo kao za knedle, sa krompirom?




pari -> RE: Pričajmo o hrani... (13.6.2019 9:56:11)

U vojvodini se mesi sa kromlirom...kao za gomboce 🙂




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (13.6.2019 10:44:23)

Tako i u Slavoniji, zato mi je ostalo u sećanju.




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (13.6.2019 11:20:41)

Ovo je recept za vojvođanski- bunjevački boratfule a slovački tašci su možda drugačiji.
Ovo je recept moje pokojne majke i ja drugi ne znam [sm=smiley1.gif]
ako vam je lakše da pravite krompirtesto i to je fino sigurno.




bubulence -> RE: Pričajmo o hrani... (13.6.2019 11:26:16)

U sremu (koji je deo Vojvodine 😁) ne ide krompir, nego bas kao sto je Olga napisala. Samo mi secemo na kocke, napunimo i savijemo na pola pa viljuskom pritisnemo krajeve. Sve ostalo osim imena je identicno (mi kazemo tasci) . Ali ne znam da postoji slana varijanta... 





Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (13.6.2019 11:28:20)

Ja nisam nikad pravila ali sećam se da slavonci prave testo sa krompirom. Mada, ko zna, možda je to samo individualno. Kako god, ja volim testo u svakom obliku, zato i ne smem da pravim [sm=jezicek.gif]




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (13.6.2019 11:30:18)

Italijani prave to slano, kako se to zove aaaaa, znateee, pune i sa sirom i sa spanaćem i sa mesom
ma ravioli, setih se [sm=smiley36.gif]




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (13.6.2019 11:34:21)

Mmmmm ravioli... ćuti Olga bre [sm=jezicek.gif]




Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (13.6.2019 11:39:00)

Ahahaha [sm=hudicek.gif]
da imam vremena, latila bih se odmah i slano talijansko i slatko vojvođansko
obožavam onu slatku prezlu
kad pravim testo sa slatkim sirom, pa ja te prezle ispržim baaaš onako i onda moram da probam je l te da l je to dosta slatko, lepo isprženo, ma mogla bih je tako kašikom [sm=smiley36.gif]




Ana RR -> RE: Pričajmo o hrani... (13.6.2019 11:52:14)

Joj i ja za knedle volim kada su tako baš lepo upržene mljac




Sanjica26 RR -> RE: Pričajmo o hrani... (13.6.2019 12:00:26)


IZVORNA PORUKA: Olga75

Ahahaha [sm=hudicek.gif]
da imam vremena, latila bih se odmah i slano talijansko i slatko vojvođansko
obožavam onu slatku prezlu
kad pravim testo sa slatkim sirom, pa ja te prezle ispržim baaaš onako i onda moram da probam je l te da l je to dosta slatko, lepo isprženo, ma mogla bih je tako kašikom [sm=smiley36.gif]


Mogao bi to neko da napravi, pa da dodjem.
Inace životna želja mi je da probam vojvođansku kuhinju.


Bubi, slanu varijantu dobijaju za užinu.




bubulence -> RE: Pričajmo o hrani... (13.6.2019 12:07:18)

Sada sam pogledala, na netu i slanu varijantu i bas mi se svidja... Probacu ovih dana da napravim





Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (13.6.2019 12:12:37)

Bubi, prvo slane ( egzotične ekla biK ja) onda slatke i diiivne i prezla i pekmez od kajsija i taaaako [sm=smiley36.gif]

nego ajde u kafanu da te pitam za svatove [sm=smiley36.gif]




Stranica: <<   < Prethodna stranica  53 54 [55] 56 57   Sledeća stranica >   >>