Anoniman -> RE: Pričajmo o hrani... (10.2.2009 15:09:37)
|
Mađarski paprikaš Glavicu luka malo prodinstaš na ulju. Tek toliko da luk promeni boju. Onda naspeš malo vode, kao da ćeš da dinstaš luk dalje... ali sledi caka... da ne bi luk dinstala 3 sata, i da ti ne bi pola kuće smrdelo, i da bi se lakše varilo, ubaciš pola ravne kašike soda bikarbone. Luk posle par trenutaka izgleda kao da si ga dinstala satima! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image] Ubaciš prethodno iseckanu svinjetinu (teletinu, piletinu - ko šta voli)... recimo ja ubacim oko pola kg, na kockice iseckam. (voda na luku je već skoro skroz isparila.) Zapečem meso malko, tek da pobeli, onda kašičicu aleve paprike, promešati, sipati vode da prekrije meso. soli po želji. krompira po želji. NE dodavati brašno u to tečno (saft), jer on ne treba da bude gust, nego baš redak.
|
|
|
|