Olga75 -> RE: Pričajmo o hrani... (17.11.2012 14:12:22)
|
e pa vidi vako , slanina niiije samo ono mast , so i dovidjenja [sm=smiley36.gif] i Marija cuuutiiii [sm=smiley36.gif] sad ozbiljno , ja slaninu kupujem naoko , znaci ako je prosarana mesom , nije preslana , ako je prirodno susena onda kupujem tu ali to su ti godine iskustva u biranju [sm=smiley36.gif] ali ako nisam sigurna , onda gledam da je barena jer ako nije barena onda je onako susena ( ne znam kako se taj proces zove ali oni mogu od sirove krmenadle da ti kojekakvim salitrama i ne znam cime naprave nesto ko pecenicu a to sto sirovo odneses da oni srede je npr 800 dindzi a precenica je npr 1500 dindzi ) znaci oni to suse i spremaju sa kojecime i to ako te boli d**e ( rece to jedna korisnica foruma za bolesnu i napustenu decu [sm=smiley13.gif] ) ces kupiti ono jeftinije a uvek mozes da kupis gronik - kod poznavalaca bilo kakve anatomije podbradak - pa da ga sama nasolis , zacinis , obaris u slanoj vodi , kad ga izvadis odatle , pospes ga finov alevom paprikom iz Marotonsa i lepim seckanim blemi lukom , ostavis da se ohladi i raspalis a najbilja slanina je kad sam gledas ono sirovo parce od sveze khm , khm svinje ( da se ne zgrozecistunic , koji se bore za prava zivotinja ali ne i za prava dece ) i onda to lepo stavis u prisolje ( tako se to ovde zove ) onda ga u toj soli obrces i prevrces osam nedelje , onda ga nosis na dimljenje jos dve nedelje i to je u stvari najbolja slanina e sad imas i tu varijacije , mesnata , podlanica ( to je ona belo - roza debljine dlana ) i takooo ako te jos sta zanima pitaj tu sam [sm=smiley1.gif]
|
|
|
|