MamaNecaVo -> RE: Slatki sto (22.10.2017 22:06:40)
|
Mi smo uzeki mancmelou u boji,ima ga u idei puna kesa oko 100din. Isekla sam na tanke kruzice i redjala u tegle za bombone (kupila sam ih u Jumbu po 400din),puslice sam uzela u Maksiju,pu a kesa oko 70 din. Obzirom da je decak,belo plavo je bilo-red mancmeloa,red puslica..Ukrasila mornarskom trakom pri vrhu tegle. Kupila sam 6 flasica sokica u slatkoj kuci.Flasice oprala,skinula nalepnicu potom nalepila svoju na kojoj je pisalo Aleksej 1 Dlasice sam otvorila u restoranu i ubacila plave mornarske slamcice (kod Kineza 12komada 70 ili 80din) a kao poklopac sam stavila po okrugli cokoladni keksic tipa cajni kolutici.Divno je izgledalo. Cokoladice-uzela sam nekoliko slika,umanjila ih i odnela na stampanje. Odstampane su na kvalitetnijem papiru koji sam sekla i lepkom za papir na male cokoladice lepila. Po jednu cokoladicu i po jedan medenjam broj 1 sam ubacivala u kesicu za poklon gostima. Kesice sam vezivala satenskom masnom koje sam provlacica kroz ceduljice-Hvala sto ste dosli,Aleksej. Mafine sam pravila sama-ao i ukrase za njih (zdrava hrana ima mornarske gotovo ukrase). A postolje za mafine sam uzela u plastikari,plasticno belo,fantazija izgleda za celih 120 dinara. Uzela sam ukrasnu kutiju sa temom mora,poduprela je cackalicom tako da bude kao polu otvorena,napunila sam je plazma mlevenim keksom (kao pesak) i ubacila sarene bombone unutra kao blago. Drvo-Uzela sam grana,ofarbala ih u belo kao i vecu teglu (onu od 5l) koju sam napunila ukrasnim kamenjem u plavo beloj boji i ubacila i po koju skoljku. Grane sam rasporedila bas kao drvo,a na njih sam kacila slike bebe.Za svaki mesec po jednu. Potom,ukrasnu saksiju bele boje sam napunila onim zelenim sundjerom.Tu sam redjala po 4 kejk popsa kao i mancmelou u boji na stapicu za raznjic. Tako da izgleda kao buket.Sakrila sam dno folijom a nju prekrila isto kao pesak,mleveni keks..
|
|
|
|