Mariya
|
Jao,kakve divne slike! Ja ostrva ostavljam za neka buduća vremena kad mi deca budu velika. Za sada destinacije treba da su što bliže a letovanja lagana i što jednostavnija Pošto nisam našla puno ljudi koji letuju u Nea Flogiti, podneću izveštaj i preneti svoje utiske. Bili smo smešteni u Aggelos apartmanu, koji se nalazi na kraju naselja, prema Dionisiosu, prekoputa beach bara La Plage. Plaža je udaljena ni minut od apartmana, nekih 80m. Položaj nam je itekako odgovarao jer, kad smo hteli gužvu prošetali smo se, a onda vratili u mir i tišinu apartmana na kraju naselja.Apartman je potpuno opremljen, ima blender, ketler, fen, usisivač, veš mašinu,peglu,mikrotalasnu i mini šporet, sef. Tanjira i escajga dovoljno, a kuhinjskih sitnica iznenađujuće puno, činija, činijica, cediljki, presu za beli luk, cediljku za limun, plastične činije sa poklopcima, kašike za salatu, džezvu, svašta baš. Plaža u tom delu je sa peskom na obali a kamenjem u vodi koje je prilično neprijatno za ulaz i za decu i za odrasle. Na nekoliko mesta ispred La Plage bara su postavljeni džakovi sa šljunkom radi lakšeg ulaska, a nekoliko metara iza bara je deo sa peskom i u vodi. Zbog kamenja ima ježeva u vodi. Ne puno, ali na svakih nekoliko metara sam videla nekog. Ali na delu posle bara je deo sa peskom i u vodi. Najveći deo plaže u Flogiti je peščan, sa sitnim šljunkom ili peskom u vodi, sa postepenim ulaskom u more i zaista idealno za decu, čak i za jednogodišnjake. Ono što nam se nije dopalo je što je gužva skoro svuda, krkljanac i na plaži i u vodi, pa smo mi birali plaže na kraju naselja. U Flogiti smo našli sve što nam je trebalo. Ima gde da se prošeta, ima marketa, taverni,poslastičarnica, kafića, restorana, nekoliko suvenirnica. Ono što nema su parkići sa ljuljaškama, toboganima, samo igraonice sa aparatima na žetone. Gazda nam je rekao da inače nije tako ali naših 10 dana u Flogiti je svaki dan duvao vetar, prvih dana prijatan ali je svaki dan bio sve jači i pravio sve veće talase, toliko da je bilo često nemoguće kupati se sa bebom jer su ga rušili. Tada smo odlazili u druga mesta, bili smo i Psakudiji, Plagiji, Potidei i Kalitei. Štos je da je, kad su u Flogiti veliki talasi sa druge strane poluostrva je more mirno. I ono što se mom mužu pogotovo dopalo je pijaca koja radi svaki dan. Nije velika ali ima svega, masline i ulje, med, voće i povrće. Zbog njega smo skoro svaki dan išli na pijacu, njemu se toliko dopadalo da uvek može da uzme nešto sveže. Komaraca je bilo zilion i interesantno je da uopšte ne zuje, samo grizu, a ni ne čuješ ih. A uveče, kad ljudi izađu na ulicu možda jedan od 30 ljudi miriše na parfem, ostalih 29 miriše na autan, off,zanza, mapez i slično Sve u svemu, opšti utisak o Flogiti za nas je sjajan, ima sve što je potrebno za miran porodični odmor i ja je preporučujem. https://imgur.com/a/lC15i7h https://imgur.com/yzv9dBy https://imgur.com/c4FU7cp Na prvoj slici je apartman, na drugoj plaža kod apartmana, a na trećoj plaža u Nea Potidei.
< Poruku je uredio Mariya -- 22.7.2018 17:06:49 >
|