dunja RR
|
Mozda su lenji ali su srećni, oni su srećan, porodičan narod. Ja volim da ih gledam tako srećne (kada smo već mi kao narod odavno postali nesrećni, ili se bar trudimo da tako izgledamo). Mene Tasos nešto nikada nije privlačio..a prošle godine na Limnosu, dok nam je dete bilo bolesno, pa nas vodili po doktorima, upoznali smo par Grka i Soluna, vodiči koji rade pri našim agencijama, i oni su mi rekli da Grci iz tog dela, kopnenog dela oko Soluna, Kavale, idu pre na Limnos (nego na Tasos), a koliko je LImnos fantastičan smorlla sam sve već , sve je pod konac, ljudi su jako kulturni, jako polažu na obrazovanje na tom ostrvu, imaju puno raznih institucija, škola, muzeja u glavnom gradu, koji nije specijalno veliki. Plaže su predivne, uredne, i ležaljke i suncobrani se nigde ne plaćaju. Na Limnosu letuju isključivo Grci, stranaca nema, eto ukinuli su i nama čartere ove godine. A nekako kontam da treba ići tamo gde Grci letuju, oni ipak znaju gde je nabolje u njihovoj zemlji. Pričao mi je taj čovek da iz Kavale kada kreću trajekti ide jedan ogroman pun Grka za Limnos, i jedan dosta manji na Tasos, uglavnom sa našima. Pritom je Limnos baš povoljan, što se cena svega tiče, sve je jeftnije od kopnenog dela Grčke, jer sve sami proizvode (sve je sveže i kvalitetno), tako da ostrvo nije luksuz. Sada posle tvoje priče, Tasos me još manje privlači Šalim se, uživajte, što reče neko, na moru ste, svakako vam je bolje nego nama P.S. videh sliku onu sa bazenom i palmama, vrh je
< Poruku je uredio dunja RR -- 21.6.2018 11:09:07 >