vukosava -> RE: Abortus (17.5.2012 18:36:51)
|
IZVORNA PORUKA: minavb Vuko, u Srbiji se po meni desava klasican femicid. Zena je vlasnostvo, predmen, totalno inferiorna. Pisale smo mnogo o onoj Milojki, i neke zamisli su stvarno ok, ali kazem ti, ovde nije realno zabraniti abortus, tj dozvoliti ga pod odredjenim uslovima. Nagledala sam se abortusa i abortusa, u opstoj, lokalnoj, bez anestezije, zena, devojaka... ogromnoj vecini je bilo zao, ali ogromna vecina nema niciju podrsku i pomoc da to dete rodi. Sad ce neki da kazu " drzava treba da da pare majkam..." Da je ovo Svedska, pa i da razumem ta ocekivanja za ogromnim socijalnim davanjima, ali nije i trebalo bi svima da bude jasno da drzava ne moze da uradi nista vide, do bar nekakvog ulaganja u kampanje kojima bi se ljudi naucili pravilnom planiranju porodice Jeste. Jeftina roba. I sve je manje i manje postovana. Dosta "mladica" se "zabavlja" a da imaju nekakve obaveze prema tim svojim partnerkama - za to se ne opredeljuju svi. Pa samo pogledaj u novinama kako se zove covek od 38 godina npr u nekom tekstu - mladic samo zato sto je razveden i trenutno nije u braku. A u nekim delovima planete bio bi vec deda u tom godistu. Ne kazem ja da ga treba ukinuti nego da treba sebe spreciti da dodje do situacije da se nezeljeno zatrudni. Znaci spreciti trudnocu a ne ukidati abortus.
|
|
|
|