Buba Mira -> RE: Novi partner i autoritet nad (tuđim) detetom (1.8.2017 10:28:45)
|
Svega tu ima i treba biti jako mudar. Na primer, moje dete je na početku znalo da bude jako ljubomorno kada ja zagrlim ili čak kad tepam dečku. Tipa, znala je da odreaguje - a ja, ja više nisam tvoja duša?? Pa smo shvatili da ona počinje njega da doživljava kao "konkurenciju", pa smo, osim što sad oboje cmačemo nju, i duuugo pričali kao pagagaji da je ona najveća ljubav i da to niko nikad neće promeniti. Druga stvar na koju sam naišla je ta da je dete osećalo da svakim zbližavanjem sa njim, na neki način izdaje svoga oca. Znala je da se opusti i zaista uživa u zajedničkom druženju, a onda se trgne i zatvori se, bude hladna i odbojna. Kao da se u sekundi resetuje. I da nije bilo ooogromnog strpljenja i pažnje koju je dobijala sa druge strane, oni danas ne bi bili najbolji drugari. I naglašavanje - drugari, jer ona ima zdravog i pravog tatu. A za grdnju - pa do sada nismo bili u situaciji da je bilo potrebno, jer je sa njim baš dobra i sluša. Ali mislim i da je previše popustljiv. Previše. Može da mu skače po glavi, on ništa. [sm=hudicek1.gif] Mada mislim da bi odlepila kad bi viknuo na nju. Ne znam, valjda mi je taj zaštitnički instikt jači od svih drugih emocija.
|
|
|
|