lesli -> RE: Listerija u trudnoci (16.6.2018 19:50:09)
|
Maslacak, nadam se da ces videti ovaj post. Takodje ako jos nekp ima savet, znacilo bi mi zaista... Pre neka 3 dana sam jela hranu koja nije spremljena kod kuce, u pitanju su cevapi sa kajmakom. Mesto gde uvek narucujemo/jedemo, trebalo bi da imaju ogroman promet. I mm je jeo isto. Mene je vec sutradan uhvatila mucnina prakticno od ranog jutra. Tog dana me je boleo i zeludac, uvece sam imala kao grceve u crevima. Stolica uredna. Presla na laganiju hranu (i to na silu), caj, probiotik. Narednog dana i dalje imam mucnine. I dalje sam na laganijoj hrani, jedem na silu. U toku dana 2 dosta mekse stolice nego inace, otisla kod lekara opste prakse i dobila samo savet o laganijoj ishrani i probiotiku, sto sam vec i primenjivala ali bez znacajnog boljitka. Danas je konacno bolje ali mi se i dalje povremeno komesa u stomaku, jos uvek sam na laganoj hrani, ali bar vise ne jedem na silu. Muz nema nikakve simptome. Inace temperaturu, povracanje, bolove u misicima nisam imala. Dijareju mislim da ne iako te stolice juce nisu bas bile normalne. Samo mucnina, komesanje u stomaku i prvi dan kada je to pocelo malaksalost i glavobolju. Sta ti kazes ima li razloga za brigu? I da li da se javim ginekologu da vidim sta oni savetuju? Znam da ces mi reci da se opustim, ali sam toliko toga procitala na internetu (o simptomima kako mogu biti blagi ili cak nepostojeci, varijabilnom vremenu inkubacije, da su trudnice mnogo podloznije zarazi, mogucim posledicama...) da ce to biti bas tesko. I u sustini ne bih brinula da imam ove simptome, samo da nije bilo tog obroka van kuce...
|
|
|
|