serpica -> RE: Nedostatak vitamina D kod dece (31.3.2018 22:23:13)
|
Drugarice drage dugo se nisam javljala nisam imala ni snage a ni vremena,evo da vam ukratko napisem sta je i kako... odradili smo analize pre kontrole kod nas dr, Vit D je sada 280 a gornja granica je 250. Tacno je da nisu iste merne jedinice kao u KC ali bez obzira na to ipak je dosta visok.To bi "mozda" bilo ok ali su i nalazi za jetru losi,pa se sumnja da je jetra zadrzala Vit D u sebi nije ga razlozila ili je ostecenje jetre doslo zbog visoke doze vit D ( sto mi je neverovatno jer od jula do oktobra nije mrdnuo da raste. ) Zatim analize za bubrege nisu dobri sto opet moze da bude zbog visoke doze vit D,slabo i usporeno filtrira krv... Trece,imnoglobulini kontra od onog od pre5 meseci. Znaci dva su u ok granicama,ali Igm je nenromalno visok bio je 0,19 sad je 3 ref vrednosti idu do 1.87. To opet ukazuje na oboljenje jetre ili na mutaciju gena.... To se zove hiper igm... i moze da izazove jos dosta teskih oboljenja. Sve ovo mozda bude imalo smisla ako se poveze sa autoimunim oboljenjima,ali to tek treba dokazati. Nasa dr nije imala logicno objasnjenje za to pa nam je samo smanjila dozu vit D i da ga ponovimo uskoro da vidimo onda kakvi su rez sto se tice jetre i bubrega,zavisno od vrednosti vit D znacemo na cemu smo. Konzilijum nam je odobrio da primimo mmr jer je to "najmanje zlo" koje moze da joj se desi tako su rekli,jer ona spada u rizicnu grupu dece pa je vakcina sada najmanje zlo za nju... Hvala Bogu danas je 12 dan od kako je primila i nema nikakvih reakcija,jos uvek ne mogu da verujem kako je to podnela ali da se ne radujem previse. U celoj toj frci oko Manje moja majka koja je dugogodisnji srcani bolesnik sa 3 by-pasa dobije jos jedan infarkt dan posle manjine kontrole zaglavi u bolnici srecom na vreme su reagovali pa je posle 10 dana u bolnici pustena kuci ali mi je to bio dodatni stres.. nisam znala gde se nalazim,gde da jurim,sta da prvo zavrsim. Sad je situacija malo bolja,Manja je ok,cekaju nas jos te analize pa cemo videti sta dalje... Ja mislim na vas,ako verujete ali ne stizem da pisem.... ljubim vas do sledeceg javljanja..[sm=smiley31.gif]
|
|
|
|