branki*
|
ja i dalje pisem na ovoj temi,ali tu sam pocela,pa tu i da nastavim ovaj svoj nazovi dnevnik.. bili smo prosle nedelje u institutu za mentalno zdravlje kod dr rudica..on je divan covek,divan,pravi psihijatar,tako je blag i smiren i odmah je uspostavio kontakt sa bozom i posvetio mu se,nije ni cudo sto je cenjen...pre toga smo bili na razgovoru kod socijalne radnice gde ona prica sa nama oko boze,porodicnih odnosa,nacina vaspitanja,slaganja nasih u braku..odmah kad smo usli,rekla je bozi-lepii,pa sta ces ti tako lep ovde kod nas!a,meni se odmah nesto steglo u srcu..onda kaze-aaa,vidim,nemas kontakt pogledom ..i osmehnula se..kod rudica je boza bio bas onakav kakav je kod kuce.usao je,nije plakao,uzeo je igracke,dr ga je pozvao,on se okrenuo,pruzio mu je ruku u znak pozdrava..mi smo ispricali nase sumnje i zapazanja,s tim sto u poslednjih mesec dana postoji znacajna razlika u bozinom ponasanju..kontakt pogledom je mnogo duzi i cesci,odazivanje na ime cesce,komande slusa i izvrsava,one koje zna.jos uvek se ne igra sa decom i govor je slican kao pre.roking se smanjio dosta,poceo je da pije sam iz case.dr je rekao da je to kod njega zastoj,da nekoj deci jednostavno treba obeleziti puteve,napraviti putokaze i smernice,jer oni sami lutaju..rekao je da je on dete kome treba rad i da smo mi vec dosta ucinili za njega,da je mnogo bitnije od logopeda,obdanista to da se on igra sa nama,da nas gleda,da provodimo smisleno vreme sa njim,da reci i razgovor budu upuceni njemu,a ne oko njega.dao nam predlog da lezimo kod njih 2-3 nedelje u martu,sto sam ja oberucke prihvatila,mada kaze da on ocekuje da ce boza do marta jaaako napredovati.ocekuje da se on otvori ka nama i da nadoknadi taj zastoj.mi mu pricali kako je on bio srecan gledajuci muzicke spotove,a on nama kaze-pa,ne moze se dete vise radovati kompjuteru,nego vama!onda je gledao kako se boza ljuti i place kad mu se nesto ne da.kaze da je dobro jer je on poceo da place i okrenuo se tad meni,pa mom muzu.rudic kaze da je to dobro,jer se on nama tu zali,jada se,ocekuje pomoc od nas,a ne place negde u prazno.gledao je to njegovo redanje igracki i kaze da on tu opet nekako namesta te igracke,smisleno,ne samo da ih vadi i baca bez smisla.on ga isto vodi pod sifrom f 83. eto,udavih vas sve..ali,ovo mi dodje kao neki dnevnik,lakse mi kad podelim sa vama ovde,a mozda nekom i pomogne..
< Poruku je uredio branki -- 16.12.2013 11:26:32 >