Crvenkapa85
|
IZVORNA PORUKA: gogzica Pozdrav :) Nova sam ovde, pa bih vas zamolila da me posavetujete... Od 2007. imam fibroadenome, prvo jedan, sad oko 8 :( Pregledala sam se kod divnog doktora na Institutu za onkologiju u Kamenici. Tamo sam u pocetku i radila uz, ali vremenom su mogli da se pregledaju samo lezeci pacijenti... Pa sam se prebacila u Becej... Doktor mi je uvek govorio kako to nije nista strasno, kako nema smisla da operisemo, kada su se javili u tolikom broju, da ih samo pratimo... Ja sam nekako naucila da zivim sa njima, ali me s vremena na vreme obuzme panika... Uvek pomisljam sta ako ovo, sta ako ono... Na prethodnom ultrazvuku koji sam radila mi pise da su dojke predominantno fibroglandularne, da li neko zna da mi objasni sta to znaci? Je l to objasnjava to sto imaju pregrst malih cvorica i zadebljanja, za koje moj hirurg isto kaze da je normalna, ucestala pojava? I zamolila bih vas da mi kazete kako mogu da dodjem privatno do doktora Inica, volela bih da cujem i neko noco misljenje, s obzirom na to da bih zaista volela nekako da resim svoj problem, jer mi sama briga oko stanja dojki unosi mnogo stresa... Mislim da je to opasnije od samih fibroadenoma... Inace, imam 21 godinu... Hvala unapred! Draga moja,da pocem ja sam pocela sa malom kvrzicom u levoj dojci koja me je po nekad boluckala,kad treba da dobijem,pa nekad na promenu vremena.... Elem to je bilo dok sam jos bila u srednjoj oko 2005.god pratila sam ga jedno godinu dana i malo po malo on se povecavao,isla sam na kontrole gde su mi rekli to je takozvani mis u dojci i da nije nista strasno....eventualno bi se mogao operisati ako se poveca,i ako bih zelela da ostanem trudna pa zbog dojenja,sto ne mora da znaci da bi predstavljao problem...2006god. zima je bila,operacija mi je vec bila zakazana jer sam ja htela da zatrudnim,medjutim vec sam zatrudnela i operaciju su mi radili sa lokalnom anestezijom,bila sam svesna ali nista nisam osetila....evo do dana danasnjeg nije se vratilo,normalno sam dojila i prvo a sada i drugo dete.....uzorak sa operacije se nosi odmah na anlizu i odmah jave dal je to nesto kao dobrocudno ili zlocudno...bilo je dobro cudno i sve se dobro zavrsilo,rana je brzo srasla,sav se skoro ni ne vidi jer mi je rez radjen po bradavici,kao ka rade plasticne operacije... trebala bi da zakazes negde pregled u bolnici po mom misljenju i da cujes misljenja lekara...ja jednostavno nisam zelela strano telo u sebi i svakako bi ga operisala da ne razmisljam a sta ako!!! ako te interesuje jos nesto slobodno kazi ,pozdrav
|