Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 13.5.2011 14:34:55
|
|
|
|
Snelle
|
Bojkice, nama su se sa uvođenjem čvrste proredile stolice. Do tada je bilo po nekoliko stolica dnevno, a onda samo jedna dnevno ili jedna na dva dana. A "miris" je normalan, sad će biti sve jači i intenzivniji, kao i kod odraslog čoveka
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 16.5.2011 14:18:14
|
|
|
|
Verus
|
Presli smo potpuno na kravlje mleko. Mada pije 2% polako cu uveti masnije. Tako mi je laknulo, a njoj se bas svidja. Prvo sam jedno 2 nedelje (ili duze ne secam se vise) sipala po 30ml mleka u formulu, pa sam onda sipala 60ml, i juce tokom dana odlucim da joj dam cisto, i sve bilo ok. Pre spavanja popila 210ml i spavala bez budjenja Jutros za jaslice joj spremam flasicu i samo sipala mleko iz tetra paka-puno lakse nego muckanje formule Mnogo joj se svidja. Popije puno vise nego sto je pila AD-juce samo sigurno oko 600ml
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 16.5.2011 14:19:52
|
|
|
|
Anoniman
|
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 16.5.2011 14:24:06
|
|
|
|
Verus
|
Kako je Mare? Kako si ti??
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 16.5.2011 14:47:00
|
|
|
|
Snelle
|
Verus, super, baš mi je drago Ja razmišljam da sledeće nedelje uvedem kravlje po malko, opet mi se L navadila na sisanje i dojku Mislim, nisam to definitivno odlučila ali sve više razmišljam o tome.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 16.5.2011 14:54:22
|
|
|
|
Verus
|
Daj po malo: ali prvo tokom dana, bolje nego nocu da ti se budi, primetices da li puno prducka i kako se ponasa (jel se muci itd). Kad sam dala masno bas je bila lose tu nocu (pisala sam) ali onda sam dala 1% pa 2% i sad je ok. Masnije mleko isto cu postepeno da uvedem: sipacu po malo u 2% i tako, uvescu lagano...A jaoj kako ga voli
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 16.5.2011 16:46:02
|
|
|
|
Snelle
|
I ja se nadam da će L da ga voli, jer sam u suprotnom u opasnom problemu!
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 18.5.2011 15:28:17
|
|
|
|
bojkica
|
Mi smo juce bili na kontroli-dr.je zadovoljan sa krvnom slikom,jos zumance za mesec dana da uvedemo i nista drugo!Kada napuni 12 meseci na sledecu kontrolu!Strasno koliko dece je bilo sa istim problemom! Verus RR-bas mi je drago za tvoju devojcicu-sto je prevazisla alergiju-i uliva mi nadu da ce se i kod nas srediti! Bas sam ogranicena sa namernicama koje sme da jede-ako se setite necega sto bi mogla da joj jos dam pisite-svaki savet mi je dobrodosao!
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 18.5.2011 15:31:48
|
|
|
|
Anoniman
|
A šta jede sada?
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 18.5.2011 18:34:29
|
|
|
|
bojkica
|
Tash-od mesa jede junetinu,piletinu,curetinu,od povrca sargarepa,krompir,tikvice i brokoli,voce-banana,jabuka,i kao poslednji obrok griz!Pije aptamil alergy digestiv care-ali samo po 100ml.ne vise 2-3puta dnevno!I da u povrce mi je dr.rekao da stavljam po 5gr.margarina-a ja nisam pitala da li bi smela po 1 kasiku maslinovog ulja?
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 18.5.2011 18:45:51
|
|
|
|
Verus
|
Ja ne vidim zasto ne bi moglo maslinovo ulje...stavi jako malo pa vidi kako reaguje...srce malo-bice to na kraju ok
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 18.5.2011 21:19:18
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: bojkica Tash-od mesa jede junetinu,piletinu,curetinu,od povrca sargarepa,krompir,tikvice i brokoli,voce-banana,jabuka,i kao poslednji obrok griz!Pije aptamil alergy digestiv care-ali samo po 100ml.ne vise 2-3puta dnevno!I da u povrce mi je dr.rekao da stavljam po 5gr.margarina-a ja nisam pitala da li bi smela po 1 kasiku maslinovog ulja? Pf, draga, sta se bunis? :) Marko jede karfiol, blitvu, tikvice, prokelj, brokoli i jagnjetinu. Pirinac sam mu opet ukinula jer se osipa. I kasicu jede samo 1x na dan, a ostalo je na Allernovi.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 18.5.2011 21:58:40
|
|
|
|
bojkica
|
Ma nije ona bas odusevljena sa grizom-jer je na vodi pa dodam na kraju malo aptamil DC.,a ni sa vocem nesto ne ide!Jedino povrce sa mesom pojede lepo... Pratila sam redovno o vasem ekcemu,i ne mogu da verujem da mu toliko smeta recimo pirinac...i neko moje misljenje je da nije bas toliko povezano sa hranom! Moja starija cerka je imala ekcem-dobila ga je negde oko prvog rodjendana.Izbegavali smo kikiriki,jagode...i sada sa 5.god.osim suve koze koju mazemo sa linolom fet,ekcem je ok.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 18.5.2011 22:01:18
|
|
|
|
Anoniman
|
Ovo za pirinac je definitivno. Pocetkom aprila je reagovao 5ti dan, sada 10ti dan, identicnim osipom na licu.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 18.5.2011 22:51:41
|
|
|
|
Snelle
|
Bojkice, možeš da joj daješ umesto griza i Milupine pahuljice koje se prave sa vodom a u sebi ne sadrže AD mleko. Ja sam takodje kupovala i Nestle pahuljice pa mešala sa sokićima, oni isto u sebi ne sadrže mleko. Pa onda Baby King pahuljice, Lino proizvodi bez mleka. Sve sam spremala sa vodom i obožava npr. čokolino sa vodom.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 19.5.2011 11:05:05
|
|
|
|
bojkica
|
Snelle-ja sam gledala bas cokolino, ali sam mislila da ne sme zbog cokolade?Imale su i neke sa keksom?
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 20.5.2011 1:02:01
|
|
|
|
Snelle
|
Čokolada u čokolinu je napravljena od kakaa, sojinog lecitina....dakle, bez mleka. Ja sam Lani davala i nije bilo nikakvih problema. Taj sa keksom će pre imati mleka u sebi, jedino ako nije sa posnim keksom, ali čisto sumnjam.
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 20.5.2011 18:40:29
|
|
|
|
bojkica
|
Ok.Hvala,pobacemo cokolino-da se malo zasladi
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 27.5.2011 13:51:09
|
|
|
|
Snelle
|
Probali smo kravlje mleko - nikakvih problema nema Prvi dan sam joj dala dve velike kašike mleka, i s obzirom da je posle doručka odspavala turu od dva sata, što inače nikad ne radi, osmelila sam se i juče sam joj pravila čokolino sa 150ml mleka i danas plazmu sa mlekom. Sve je super, jako sam srećna Inače, dala sam joj kravicu od 2.8% mlečne masti, pa ću joj povećati na 3.2%
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 27.5.2011 15:28:25
|
|
|
|
bojkica
|
Snelle,bas si me obradovala,mnogo mi je drago....i ujedno imam nadu da ce i kod nas proci alergija!
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 27.5.2011 15:28:55
|
|
|
|
Verus
|
radujem se sa vama dvema! Nikako da napisem da sam pre 10tak dana H uveli punomasno mleko, bez problema. Lepo ga pije pred podnevno spavanje i pred spavanje uvece. Sledece cu pokusati kozije, tj. davacu joj i to ponekad jer ima svoje beneficije. 5 jula imamo kontrolu pa cu bas pitati naseg pedijatra sta misli o tome da mesam ili da se drzim kravljeg.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 27.5.2011 15:29:45
|
|
|
|
New Mom
|
Bravo Lana!
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 27.5.2011 21:42:08
|
|
|
|
Snelle
|
Hvala drugari Bojkice, samo treba biti uporan i disciplinovan što se tiče ishrane i sigurno će sve biti u redu! Javljaj nam šta se kod vas dešava Verus, baš mi je drago da je i kod vas sve u redu
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 28.5.2011 13:11:43
|
|
|
|
bojkica
|
Snelle-vec sam pisala da kontrolu imamo kada napuni godinu,ali nam gastro.nije rekao da li ce joj raditi neki provokacioni test!Ja se nadam da nece-jer sam citala ovde na forumu kako izgleda-i ne svidja mi se!Jedino da malo pre 1.rodjendana probamo kao Lana jogurt kasicicu dve....
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 1.6.2011 15:53:25
|
|
|
|
bojkica
|
Imam jedno pitanje-da li ste davale deci namernice,keks itd.na kojima pise moze sadrzati mleko u tragovima?
|
|
|
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?