Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 28.2.2011 12:03:48
|
|
|
|
pipili
|
IZVORNA PORUKA: bojkica Ok,hvala-znaci da ne gubim nadu ,popila je citavih 30ml allernove! Mislim da nikada necu prestati da virim u pelenu ! nemoj da se plasis,ja sam isto bila u haosu i puno sam gresila u svojoj ishrani,jer sam dobila samo smernice,dakle,sta da izbegavam ali sam iskustveno zakljucila da detetu smeta jos i soja i jaje,bar zasad.svakako,to je razvojni problem i trebalo bi da ga deca prerastu,narocito ako se ispoljava samo kao krv u stolici-sa sazrevanjem sluznice creva i to ce prestati a dotad dijeta. ne znam kako ostale mame ali ja se vratih na devojacku kilazu
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 28.2.2011 12:07:27
|
|
|
|
pipili
|
IZVORNA PORUKA: Tash pipili, nisam te zaboravila! Pošto mamu zaboravim da pitam uvek kad je sretnem, poslala sam joj mail, verovatno će mi već sutra ujutru odgovoriti. Izvini. ma,ok,nije hitno-ionako sam resila da odlozim uvodjenje zumanceta bar mesec dana pa cu videti.hvala ti,svakako
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 28.2.2011 12:12:13
|
|
|
|
Anoniman
|
Baš sam se pre koje veče hvalila da sam izgubila celulit koji sam vredno skupljala od 8og osnovne!
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 28.2.2011 12:12:51
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: pipili IZVORNA PORUKA: bojkica Ok,hvala-znaci da ne gubim nadu ,popila je citavih 30ml allernove! Mislim da nikada necu prestati da virim u pelenu ! nemoj da se plasis,ja sam isto bila u haosu i puno sam gresila u svojoj ishrani,jer sam dobila samo smernice,dakle,sta da izbegavam ali sam iskustveno zakljucila da detetu smeta jos i soja i jaje,bar zasad.svakako,to je razvojni problem i trebalo bi da ga deca prerastu,narocito ako se ispoljava samo kao krv u stolici-sa sazrevanjem sluznice creva i to ce prestati a dotad dijeta. ne znam kako ostale mame ali ja se vratih na devojacku kilazu Tačno tako! Treba vremena da se nauči na takav život!
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 28.2.2011 12:13:49
|
|
|
|
lanajelena
|
IZVORNA PORUKA: Tash Baš sam se pre koje veče hvalila da sam izgubila celulit koji sam vredno skupljala od 8og osnovne! svaka ti cast mada ne znam gde si ga drzala kad si ko grancica kod tm
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 28.2.2011 16:26:50
|
|
|
|
andrijanaMK
|
Bravo Tash Mi cekamo danas rezultati pa videcemo nasi kako su...
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 28.2.2011 20:27:15
|
|
|
|
Anoniman
|
IZVORNA PORUKA: lanajelena IZVORNA PORUKA: Tash Baš sam se pre koje veče hvalila da sam izgubila celulit koji sam vredno skupljala od 8og osnovne! svaka ti cast mada ne znam gde si ga drzala kad si ko grancica kod tm Na guzici i butkama. :))) Andrijana, javi nam rezultate! Bas sam nestrpljiva da cujem. Pipili, cekam mamin mail. Obicno odgovara odmah, radje joj saljem mail nego zove telefonom i kad meni nesto treba :), uglavnom, garant je u nekom haosu!
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 28.2.2011 22:59:08
|
|
|
|
andrijanaMK
|
super su nam rezultati ezonofili 0,7 a Ige 5,99 yupiii sutra idemo na dr arergologa pa recicu vam kako je moj mali
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 28.2.2011 23:02:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Hm, vama je IgE u brojevima. Meni je samo pisalo Nizak nivo antitela.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 28.2.2011 23:05:20
|
|
|
|
andrijanaMK
|
Pa pise da normalnije kod beba je ispod 15 a nase je skoro 6 znaci najnormalno
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 28.2.2011 23:06:06
|
|
|
|
Anoniman
|
Ma, ne kažem da nije normalno, nego da su drugačiji rezultati.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 28.2.2011 23:08:18
|
|
|
|
andrijanaMK
|
da da i ja sam se zacudila zasto je drugacije...
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 1.3.2011 12:22:51
|
|
|
|
bojkica
|
Pipili-kod kojeg ste gastro.bili u Tirsovoj-da nije dr.Perisic!Mi smo kod njega!Vidim da si ti ukunula tvojoj bebi probiotik(citam tvoje post.od ranije),meni je taj dr.napisao probiotik forte-i dajem joj-i ne vidim poboljsanje-pa cu ga ukinuti!Snelle mi je preporucila bacilac infantis-ali ga nisam nasla u mom mestu!
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 1.3.2011 12:23:13
|
|
|
|
bojkica
|
Pipili-kod kojeg ste gastro.bili u Tirsovoj-da nije dr.Perisic!Mi smo kod njega!Vidim da si ti ukunula tvojoj bebi probiotik(citam tvoje post.od ranije),meni je taj dr.napisao probiotik forte-i dajem joj-i ne vidim poboljsanje-pa cu ga ukinuti!Snelle mi je preporucila bacilac infantis-ali ga nisam nasla u mom mestu!
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 1.3.2011 13:17:17
|
|
|
|
Snelle
|
IZVORNA PORUKA: bojkica Snelle mi je preporucila bacilac infantis-ali ga nisam nasla u mom mestu! Bojkice, nemoj ni od njega očekivati neko čudo. Kao što sam ti napisala, stolica se nije sredila, ali mislim da je njegova prvenstvena funkcija regeneracija ošetećene sluzokože debelog creva!
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 1.3.2011 21:29:36
|
|
|
|
Anoniman
|
Pipili!!! Crvenilo nije znak alergije, samo indurat=kao ujed od komarca, ono sto otekne, i to se meri. Ako je vece od reakcije koju izaziva histamin (i to se nabode, kako bi se videla reakcija koja je oko 5-6 mm u promeru, ali ipak individualna, pa moze da bude i manja i veca), onda je alergija. Sto se vremenskog intervala tice, mogu se gledati obe, zavisi o kojoj je bolesti rec. Rana reakcija je reakcija anafilaktoidnog tipa, i ona je najvaznija. Tog tipa reakcija je gusenje kod astmaticara; tzv Quincke-ove edem kada otekne jezik, vrat, usne, lice pa se gusi; ospa po kozi tzv urtikarija/koprivnjaca. Kasna reakcija ukazuje na drugi tip preosetljivosti, manje je vazna, cak se moze reci da se i ne posmatra. Petnaest minuta nakon bocakanja (prick-test ili intradermalni test) se cita reakcija, ja sam posle toga namazala pacijente fenerganom kako se ne bi mucili kasnije sa svrabom, jer mene kao pulmologa je interesovala samo ta rana reakcija. Ako se radi tzv epikutani test (profesionalni alergeni), onda se to cita nakon 48-72 sati, ali se tu ne bocka koza, nego gaza natopljena alergenom stavlja na kozu.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 1.3.2011 22:04:22
|
|
|
|
Anoniman
|
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 2.3.2011 12:34:57
|
|
|
|
Anoniman
|
Bili smo na kontroli, dr je prezadovoljna, a ja još srećnija! Kaže, promenice na koži više nisu alergija, nije čak ni ekcem, nego kao sitni lšajčići suve kože, koje treba mazati kremom za negu. Preporučila nam je čak novu kremu DERMALEX (ima za atopijski i kontaktni dermatitis), koja je zamena za kortikosteroide, da je probamo na tim promenama. Kad smo ušli, bila je odlučna da uvodimo šargarepicu i jabukicu, međutim, onda mu je pogledala guzu i rekla NE , kontrola za 3 nedelje pa ćemo tad videti. Pitah "A pirinač?", kaže, može, ali 2gr na 100ml vode, izmiksirati i dodati u Allernovu. Pa, eto, to ću probati za jedno dve nedelje.
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 2.3.2011 14:03:03
|
|
|
|
bojkica
|
Tash,Bas mi je drago da ide na bolje!Nadam se da ce i kod nas krenuti konacno!Pozdrav
|
|
|
|
RE: Alergija na mlecne proteine 2.3.2011 15:39:31
|
|
|
|
andrijanaMK
|
Eto bili smo kod dr i ni smo bas zadovolni. Sada traze SIge da uradimo, terapija sa antihistaminika povecana od 0,7 - sad 1 ml (inace objasnila je zasto se daje ujutro) pa sada cemo raditi i inhalacije u kuci 2 puta na dan sa Pulmicort pomesan sa fizioloskom rastvoru. Moja dijeta sem isklucivanje mlecnih proizvoda sada uklucuje isklucivanje belanca i sve kikire bademe lesnika smoki cipsovi i sl... za beba isklucivo spavanje i lezanje pod ugla od 45 stepena i kupanje isklucivo samo vodom bez kupke. Za uvezivanje cvrste ishrane - pocinjemo sa krompir, pirinac i jabolkov sok, pa na dalje videcemo spored rezulate od SIge (trazila da uradimo: za mljeka,kazein,belanca,zolcku i sargarepu) a za vospalenu kozu krem Sinoderm N. To je za sada, nije bas malo i mucno je ali vredi kad se radi za zdravlje mog angela.
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Šta određuje krvnu grupu bebe?Roditelje često zanima koje će krvne grupe biti njihovo dete, naročito ako je jedan od roditelja Rh negativan. Pogledajt...
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?