choopa choops -> RE: Koje su situacije u braku koje ste precutale zbog mira, a koje nikada ne biste? (24.2.2017 13:41:41)
|
Do sada sam ćutala, ali juče sam pukla [sm=jezicek.gif] Znate ono kad vam kazu da trebate da ćutite ako vam muž pomaže u kući, pa i ako nije savršeno, nema veze bar se trudi, i da će biti bolje s vremenom. Naučiće....E pa neće! [sm=smiley36.gif] Dakle mi smo deset godina u braku i MM mi pomaze oko sudova, pranja robe i sređivanja kuće. Super, reći ćete. I realno jeste. Ovo za sudove. A ovo ostalo ponekad mi dođe da plačem od muke. Evo zašto. Npr. sredi dnevni boravak i on bude cakum pakum, a sve stvari koje je "sredio" baci u sobu, igračke pomiješa, pobaca, odnese u podrum i to više niko ne moze da pronađe. Nekoliko puta sam ja sređivala taj podrum(sobu) gdje ih on samo spenga, i ne mogu više. Samo natrpa, svoje neke stvari od posla tu više ne može ni da se uđe. I dobro, ćutim ja tako godinama, jer------> ćuti, tebi bar muž pomaže. Ali, ono što me uvijek toliko raspizdi da sam na ivici da puknem je veš. On uzme pa stavi veš na šranje i ajde da zanemarimo što je sto puta stavio nešto da pusti boju i tako to, iako sam mu na fine objasnila kako šta treba i tako nekoliko puta. Ali juče je došao i taj dan kad samrekla. Uzmem da raširim veš, a u vešu šarena roba, i par peškira i mojih i dječijih gaćica, njegova oznojana roba koja nosi na trening i par krpa za čišćenje [sm=smiley19.gif] Oprano na 40 C. Na pitanje zašto, odgovor je bio, pa bilo je mjesta. E šiznula sam i fino ga zamolila da od sada on tu svoju robu stavlja u posebnu korpu i neka nju pere, a ja ću robu moju i dječiju. To sam već jednom rekla, ali ništa. Zid jbt!!!! I mrzim to, a "Ćutim jer blago mi se što mi pomaže" [sm=smiley19.gif] I ne znam uopšte koliko je to radi mira, jer JA nisam mirna [sm=jezicek.gif]
|
|
|
|