Didy -> RE: Tema za istresanje negativne energije- XII deo (24.1.2021 13:26:00)
|
Ivanka, neprevaziđena tema. Ja sa svojom svekrvom ne živim zajedno i retko se viđamo, ali znam taj osećaj neprekidne tenzije i toga da sam uvek (bila) u niskom startu i čekala šta će biti sledeća žaoka. Sad nije više tako. Na solidnoj smo distanci, nema preteranih priča, udubljivanja, sve su formalnosti i trudim se da iskuliram što više mogu. Npr. za Božić mi je digla živac kad je sekla kolače deci (mojih dvoje i zaovinih dvoje, 3 dečaka i moja Sofija devojčica) i pojeli su svi po jedno parče i traže još jedno, ona svima seče i kad je došla do Sofije kaže - Bolje nemoj. Nije meni žao, ali nećeš moći da se izboriš s kilogramima. A ona dete ima 9 godina. Ja podigla glavu i pogledala Sofijinu facu, ona samo što nije zaplakala, ustala i otišla u drugu sobu. Jedva sam se suzdržala da ne napravim scenu. Mm to naravno nije ni čuo i posle kad sam mu rekla, kaže kako ja preterujem. Takođe moram da napomenem da mi je svekrva učiteljica, što bi značilo neko ko zna s decom.Mislim da je tu mm najviše kriv jer on nikad nije mogao da postavi granice, tj. nikad nije nijednu reč hteo da kaže svojim roditeljima, čak i kad nisu u pravu (a bilo je svega za ove 22 godine koliko smo zajedno), uvek sam ja po njemu bivala netolerantna, a u stvari hoće da bude dobar sin i da im se ne zameri nikad ni za šta, što je ok, ali ne po cenu prelaženja svih granica. Ja sam svojoj svekrvi par puta otvoreno rekla kad mi nešto smeta. Nije joj bilo pravo, ali bar sam neke granice postavila. Mislim da sad svaki put razmisli pre nego što mi nešto kaže, ali sad je počela decu da maltretira - Zašto su to obukli? Zašto nisu ovo, zašto nisu ono? Dečaci ne plaču! Devojčice moraju da rade kućne poslove... I onda dođe Sofija na nedeljni ručak i sedne u čelo stola uz komentar - Ja i kod kuće sedim u čelu. 😂 Htedoh reći, Ivanka, da bih ja otvoreno porazgovarala s njom i prestala sa svim igrarajima jer znam koliko je meni sve to bilo opterećujuće.
|
|
|
|