Trudnicica83 -> RE: Sum na srcu kod bebe (16.11.2010 12:02:56)
|
Pansophia, Moja Lana ima tri i po meseca sada. Kad smo izasli iz porodilista, na otpusnoj listi su mi napisali da dete ima sistolni sum 2/6 a da mi pri tom nisu nista napomenuli. Uglavnom, isli smo na UZ kod kardiologa u Tirsovoj sa tri nedelje starosti i pregledao nas je dr Parezanovic za koga imam sve pohvale. Uglavnom, cuo je sum, ali na UZ je gledao i nije organski - tj nije srcana mana, vec fizioloski sum koji kako dete raste nestaje. E, to je ono sto je bitna razlika - da li je sum organski ili fizioloski. Da li vam je to neko rekao? U svakom slucaju, mislim da ne treba odlagati pregled ni zbog cega, ja nisam mogla da docekam trecu nedelju da odemo na pregled, toliko me je to jelo iznutra, a kad smo saznali da nije nista strasno, srce mi je bilo na mestu. Inace, rekao je da pedijatar na svakoj kontroli slusa i ako se konstantno bude culo, da dodjemo na kontrolu sa godinu dana. Medjutim, vec na sledecoj kontroli se nista nije culo, niti na onoj sa dva i tri meseca. Naravno, praticemo i dalje. Nadam se da ce vam sve biti u redu, pozdrav! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image]
|
|
|
|