choopa choops -> RE: Osnovne škole u Novom Sadu, "dobre" i "loše" škole (25.4.2017 22:38:27)
|
IZVORNA PORUKA: Didy IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR Anck, a to kad za neku skolu pricaju da je losa po meni je laz. Apsolutno se slažem s ovim što je Sanjica napisala. Radila sam u tri osnovne škole u svom mestu i mogu ruku u vatru da stavim da nema boljih i lošijih škola, to je sve lokalni mit. Svoje dete sam upisala u školu koja nam je najbliža, a koja važi za najmanje popularnu. Vidiš kod nas ima razlike. Recimo, moja djeca su teritorijalno pripadala da idu u područno odjeljenje, gdje se uči do 4-tog razreda, a onda prelaze u matičnu školu do 9-tog. Ja sam ih upisala u matičnu školu u koju smo išli i ja i MM, znači da tu bude od 1-9tog razreda. Elem, ta djeca u područnoj školi skoro da ne učestvuju ni na jednoj školskoj priredbi, slabo su im radovi zastupljeni u školskom listu, ovi stalno idu na neke izlete, oni kao da su izopšteni iz svega. Ja to nisam znala kad sam upisivala djecu, upisala sam ih zbog blizine posla i vrtića, da mi budu usput, ali sad kad to vidim, bude mi ih baš žao nekako. [sm=zmeden.gif] A s druge strane, u našem gradu ima nekoliko osnovnih škola, recimo 5 ili 6 nisam sigurna, i jedan srednjoškolski centar. Znači svi đaci na kraju završe na istom mjestu. I godinama najbolje rezultate i nivo znanja zauzimaju baš đaci iz ove naše (najveće) osnovne škole. Recimo, da ne pretjerujem, ali radi se o upoređivanju ocjena gdje jedna trojka važi kao druga četvorka ili čak i petica.
|
|
|
|