dddaca -> RE: Pitajte Pampers pedijatra (9.1.2022 13:44:22)
|
IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: dddaca IZVORNA PORUKA: Pampers pedijatar IZVORNA PORUKA: dddaca Postovana, dete 7 godina ima crveno grlo. Radjen je bris grla na bakterije i gljivice pre dva meseca kad su prvi simptomi poceli ali je bio negativan. I pored negativnog brisa dobija Sinacilin da pije. Nakon zavrsene terapije grlo se smiruje, ali posle kraceg vremena opet pocinje da se zali na bolove i vidim da su krajnici uvecani. Oko 4 nedelje nakon ispijene prve terapije Sinacilinom, dobija ponovo Sinacilin i opet ista prica. Grlo se smiruje, na kontrolnom pregledu je sve ok, ali nekoliko dana nakon toga zali se na grebanje i bol u grlu. Nos zapusen, sadrzaj je gust, belicas_t do providan i nema ga puno. Stavljamo Marisol i recimo svaki drugi dan Operil samo jednu sprej dozu da joj se malo otpusi. Takodje se zali i na bol slabog intenziteta u stomaku u predelu pupka. Radjen je pregled decijeg hirurga i UZ i konstatovano da ima uvecane limfne zlezde u stomaku i da ce bolovi vremenom prestati. Ona je vesela, stomak mek, ali kad je pitam da li je boli, kaze da boli po malo. To traje skoro dve nedelje. Stolice su joj tvrde (uvek su takve bile) i uredne. Krvna slika (radjena pre dve nedelje kad su se javile tegobe) je u okviru ref. vrednosti, osim ovog parametra za koji ne znam sta znaci LIC# 0.24 ref,vrednosti 0.00-0.20, LIC% 3.8 ref.vr. 0.0-2.5 %. Molim Vas i za Vase misljenje. Vrlo je tesko da vam valjano odgovori jer ne vidim dete, ali cesto imate crveno grlo, uvecane krajnike i uvecane limfne zlezde u stomaku. Buni mi sto je grlo crveno, a bris uredan. Moj savet je da obavezno konsultujete decijeg hematologa. Molim vas javte mi se , volela bih da znam sta je sa detetom. Hvala Vam na odgovoru. Moram da priznam da me je zabrinulo to sto treba da se javimo hematologu, a vikend je, tako da nista necemo moci pre ponedeljka. Da li smatrate da je hitno, da odemo sutra privatno? Ne znam na sta sumnjate. Nije hitno ,sad u toku vikenda, ali u toku sledece nedelje vas molim da se javite decijem hematolugu zbog uvecanih krajnika i uvecanih limfnih zleyda u stomaku. Molim vas da mi javte sta je doktor savetovao. Pozdrav. Niste mi se javili. Da li ste se konsultovali sa decijim hematologom. Kako je dete, ima li probleme sa grlom i stomakom. Javite se ako imate vremena i novosti Draga doktorka, hvala sto mislite na nas. Kod hematologa nismo uspeli da zakazemo. Upuceni smo na orl, u sekretu iz nosa je bio izolovan pneumokok, tako da smo bili na terapiji antibiotikom do pre par dana. Krajnici su sad dobri. Predstoji nam i pregled kod gastroenerologa krajem meseca. Srecni Vam praznici i sve najbolje u 2022. godini Vam zelimo!
|
|
|
|