RE: Macina trava (Puna verzija)

Forum >> [Zatrudnjivanje] >> Želimo novog člana

Poruka

Tara80 -> RE: Macina trava (3.3.2010 22:15:06)

IZVORNA PORUKA: magnetic

IZVORNA PORUKA: Dudu25

macinu travu... neznam snjom sta da radim dali da je pijem ili ne, nekako nje me strah jer nikad neznam dali si [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/nosecka.gif[/image]  ili ne... a ona ne smije se piti u trudnoci

Ja sam je pila od kraja menst. do ovulacije,znaci samo nekih desetak dana i to samo 2-3 meseca,ali redovno.Znaci tri puta po 2-3 dcl dnevno,sveze skuvan bez secera.Nikad nista gore nisam pila,ali sam bila odlucna i vremenom vec navikla na taj ukus.Caj mi nije ni produzio ni skratio ciklus.
Poenta ovoga sto pisem je da sam sada u petom mesecu.Dali je bas od macine trave,nikad necu znati,ali mislim da mi je mnogo pomogla,jer sam vec posle prvog meseca konzumiranja primetila mnogo vecu kolicinu plodne sluzi.

Jesi li imala redovnu menstruaciju svo vreme?
Kada se procitaju ovakve stvari, zaista daju volju da se boris...

magnetic -> RE: Macina trava (4.3.2010 13:01:05)

Da potpuno redovnu,znaci 26-28 dana,kao i dok je nisam pila.Ocigledno je kod mene bio problem sto nisam znala kada mi je O.Ja sam mislila da je 12-14 dc,a ona je ustvari bila ranije sto sam prepoznala po velikoj kolicini cervikalne sluzi koju (kao sto sam vec napisala)nisam imala,ili sam je imala premalo.

Tara80 -> RE: Macina trava (5.3.2010 10:46:43)

Da potpuno redovnu,znaci 26-28 dana,kao i dok je nisam pila.Ocigledno je kod mene bio problem sto nisam znala kada mi je O.Ja sam mislila da je 12-14 dc,a ona je ustvari bila ranije sto sam prepoznala po velikoj kolicini cervikalne sluzi koju (kao sto sam vec napisala)nisam imala,ili sam je imala premalo.

Kako si onda znala kada trebas da prekines sa cajem, ako nisi znala kad ti je tacna ovulacija? Mislim da i ja imam problem sto se tice plodove sluzi, da je jedva malo imama i da je to bio problem i nisam ni znala da je ona toliko bitna dok nisam ovde procitala. Zato sam od prvog dana sad kad sam dobila pocela da pijem kapsule od Ulja nocurka bas za tu plodovu sluz. Tako da se iskreno nadam da ce je ovog meseca biti i da cu na osnovu nje znati kada mi je ovulacija.

Pozdrav![sm=smiley1.gif]

Tara80 -> RE: Macina trava (5.3.2010 11:11:31)

Upravo pijem caj macine trave.... Pa ovo je nesto najodvratnije sto sam u zivotu probala [sm=smiley11.gif]... Ali moram izdrzati, za bebu sve...

magnetic -> RE: Macina trava (5.3.2010 13:05:08)

IZVORNA PORUKA: Tara80

Kako si onda znala kada trebas da prekines sa cajem, ako nisi znala kad ti je tacna ovulacija? Mislim da i ja imam problem sto se tice plodove sluzi, da je jedva malo imama i da je to bio problem i nisam ni znala da je ona toliko bitna dok nisam ovde procitala. Zato sam od prvog dana sad kad sam dobila pocela da pijem kapsule od Ulja nocurka bas za tu plodovu sluz. Tako da se iskreno nadam da ce je ovog meseca biti i da cu na osnovu nje znati kada mi je ovulacija.

Pozdrav![sm=smiley1.gif]
Zato sam ga i pila najduze do 14-tog dc.I taj mesec kada sam ostala trudna O mi je bila 12-ti dc,a ja sam pila jos naredna dva dana ne znajuci da sam trudna i eto hvala Bogu sve je u redu.Verovatno ne smeta ako pijes jos koji dan nakon O.Pretpostavljam da bi caj sa mnogo duzim konzumiranjem u trudnoci mogao napraviti problem.

Dali bar otprilike znas kada ti je O ili su ti bas ne redovne M?

Tara80 -> RE: Macina trava (5.3.2010 21:15:47)

Dobijala sam uglavnom izmedju 30 i 34 dana, ali zadnja tri meseca dobijam na 34 dana, tako da bi mi po tome O trebala da bude 16-17 dana i ja onda najkasnije do tada da pijem caj.
Posle ovulacije preci cu na onaj drugi caj, virak. I za njega kazi da je mnogo dobar i da bo tada trebao da se pije, pa taman da uklopim sve to.

Ako mi ovo pomogne da dobijem bebu, bicu najsrecnija na svetu! Toliko je zelim...

Hvala ti sto si uz mene, Magnetic... [sm=rozica.gif]

Suncicabg -> RE: Macina trava (8.3.2010 8:43:42)

Da li neko zna na sta konkretno utice ovaj caj? Folikule, jajovod.....

Ivina mama -> RE: Macina trava (9.3.2010 11:00:29)

Koliko ja znam pročišćava jajovode

Tara80 -> RE: Macina trava (10.3.2010 22:00:48)

IZVORNA PORUKA: Ivina mama

Koliko ja znam pročišćava jajovode

Jesi li koristila ti ovaj caj?

janci -> RE: Macina trava (10.3.2010 22:28:46)

Devojke, molim vas kazite mi gde mogu da kupim caj? Danas sam ga trazila po nekim apotekama, ali nisam uspela da ga nadjem. Hvala vam puno! Htela sam da pocnem sa upotrebom ovog caja, ako mi ne uspe prva inseminacija koju radim u petak. 

Suncicabg -> RE: Macina trava (10.3.2010 22:32:59)

Ajde da mi navijamo da uspe i da ti ne treba caj [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/bravo.gif[/image]

cipiripi -> RE: Macina trava (10.3.2010 22:33:36)

IZVORNA PORUKA: Suncicabg

Da li neko zna na sta konkretno utice ovaj caj? Folikule, jajovod.....

Takodje od davnina koristi za neplodnost kod zena ...kako samo ime kaze Ocajnica ..za zene koje zele da postanu majke , ova biljka moze da pomogne. Oduvek se koristila za normalizovanje menstruacije i samog ciklusa, odnosno uravnotezenje hormona. Macinom travom - Ocajnica - Marrubium vulgare , lekovitom biljkom kojom se zene tradicionalno lece od neplodnosti. Od ove trave spravlja se caj, koji kako "narodni recept" savetuje, treba piti tri puta dnevno po vinsku casu u vreme kad zena zeli da zatrudni....

izvor:Herbateka

janci -> RE: Macina trava (10.3.2010 22:39:24)

Hvala na podrsci draga Suncice! [image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image][image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley31.gif[/image] I mi navijamo svim srcem.

Suncicabg -> RE: Macina trava (10.3.2010 22:40:02)

Hvala Cipi!

cipiripi -> RE: Macina trava (10.3.2010 22:41:25)

ja nemam iskustva sa njom...
odustala sam od alternativne medicine...[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley16.gif[/image]

Ivina mama -> RE: Macina trava (18.3.2010 15:51:26)

Pila sam i yatrudnela sam tog meseca, ali nemam pojma da li je pomogao jer smo tada prvi put i probali da yatrudnim. Ja sam ga pila preventivno po savetu moje bake, nedelju dana tri puta dnevno i to jedva po[to je oooodvraaaaatannnnnn!!!!!!!!!!!!

Ivina mama -> RE: Macina trava (18.3.2010 15:52:11)

A kupila sam ga u prodavnici ydrave hrane, oni prodaju rayne čajeve na merenje

ivak -> RE: Macina trava (7.5.2010 17:00:19)

Cao svima, ja bi da vam napisem moje iskustvo sa ocajnicom. Pila sam je od 5 dp 15 dc, inace dobijam na 33 dana, i tada kada sam pija ocajnicu dobila sam tek 40-ti dan[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image]. Neznam da li je ona razlog ali je vise nepijem.

Anoniman -> RE: Macina trava (7.5.2010 17:03:28)

ISTO SE I MENI DESILO[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

ja se taman obradovala,kad ono mućak.....

i više ne pijem...samo ponekad hajdučku i virak....

ivak -> RE: Macina trava (12.5.2010 10:10:09)

I ja sam sada kupila hajducku travu i pijem dva puta na dan, virak ne mogu smeta mi za zuc[image]http://www.ringeraja.rs/forum/smileys/smiley13.gif[/image] . Verovatno ne reagujemo svi ista na macinu travu.

mickybap -> RE: Macina trava (9.7.2010 15:49:10)

devojke pomazite,kupila sam ocajnicu da i to probam i reci te mi kako se pije,znam da je tri puta na dan,ali bi volela da mi kaze neko kako i sta?

mickybap -> RE: Macina trava (12.7.2010 16:51:48)

otisla sam u apoteku i trazila marubi herba valjda tako,ali ja sam trazila vulgare ona mi dala ovu josif pancic proizvodjac,kaze da to nema svrhe da ne pomaze za neplodnost,a i zvala sam coveka iz bg-a koji se bavi travama kaze da da se to pije i cak se mesa sa zalfijom,e sad koga slusati ne znam vise stvarno?

Veca77 -> RE: Macina trava (12.7.2010 17:10:41)

IZVORNA PORUKA: mickybap

otisla sam u apoteku i trazila marubi herba valjda tako,ali ja sam trazila vulgare ona mi dala ovu josif pancic proizvodjac,kaze da to nema svrhe da ne pomaze za neplodnost,a i zvala sam coveka iz bg-a koji se bavi travama kaze da da se to pije i cak se mesa sa zalfijom,e sad koga slusati ne znam vise stvarno?

Mickybap, mislim da macina trava (ocajnica) pomaze u slucaju neplodnosti i da se mesa sa zalfijom (skuvas caj 2.5 dl sa kasicicom zalfije i macine trave i tako pijes svakog dana makar 1 soklju do ovulacije). Kad nastupi ovulacija, prestajes sa macinom travom ali nastavljas sa zalfijom. To je meni rekla babica na GAK Visegradska kada sam tamo radila HSG. [sm=smiley1.gif]

mickybap -> RE: Macina trava (12.7.2010 17:22:36)

Javice mi veceras kako se pije,jel to pomaze nesto????

mickybap -> RE: Macina trava (15.7.2010 19:19:26)

uzela sam zeleno zutu kutiju josif pancic,pise caj od nademnog ... i ispod latinski naziv marrubii herba i uzela iz zdrave hrane trazila sam ocajnicu?koju sad da pijem,bojim se posto se nerazumem u to?

Stranica: <<   < Prethodna stranica  4 5 [6] 7 8   Sledeća stranica >   >>