Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 1.5.2012 17:06:28
|
|
|
|
Ninnochka
|
Zdravo svima danas sam se registrovala na ovaj forum, jer sam i ja jedna od onih koje zele bebu Od proslog meseca smo se dali na posao moj dragi i ja, pre toga uradili neke pretrage i analize da li je sve ok... i jeste, tako kazu doktori, a sada nam ostaje da se nadamo da cemo uskoro videti te dve famozne crtice . Pristalica sam cajeva, tako da cu posle svega ovoga sto sam procitala da prionem na Macinu travu, koliko god gadna i gorka bila. Vec sam u nekim godinama kad mi bioloski sat kuca sve glasnije i glasnije, tako da ce svaka pomoc dobro doci. Hvala vam na podeljenom iskustvu i komentarima. Zelim nam svima mnogo
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 2.5.2012 14:34:47
|
|
|
|
Jole84
|
Ninočka dobrodošla i da što pre dođeš do svojih Pridruži nam se i na ostalim temama,želim ti puno sreće sa očajnicom
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 3.5.2012 14:36:43
|
|
|
|
nata11
|
Cao cure, evo da se ukljucim i ovde posto trenutno pijem neke cajeve i mislim da je na bazi macine trave ali nisam sigurna. Naime to mi je pravila jedna travarka starija zena koja se time bavi ceo zivot i otvoreno mi rekla da ona nije ni doktor ni madjionicar i da mi nista ne obecava ali svejedno sam odlucila probati. Posto radim prepodne skuvam uvece u 1l -2 kasike i stoji 2 sata i onda pijem posle svakog jela po 200-300 ml. Pije se 2 meseca i dobijate odvojene cajeve za prvi i drugi mesec. Da li deluje ili ne videcemo vec sledeceg meseca Inace dala mi je recept za ciscenje organizma sa medom, renom i limunom ali mi trenutno nije pri ruci pa vam kuckam popodne kada budem kuci.
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 4.5.2012 11:53:25
|
|
|
|
Anoniman
|
Meni je juce stogla macina trava iz Bosne, i danas pocinjem da je poijem :), pije se 40 dana bez prestanka, pa cu javiti rezultate :)
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 4.5.2012 13:52:05
|
|
|
|
nata11
|
Evo i ja cisto da zabelezim recept koji sam dobila od travarke ako nekome zatreba. 1 mesec - 500 gr meda, 500 gr samlevenog rena, 500gr samlevenog limuna sa korom. Cim napravis uzimas 2x dnevno posle jela po 1 kasiku rastvoreno u 200 ml vode. I to je bas bljaksss. To je kao za ciscenje organizma. 2 mesec - 1 kg meda dodas '0 100 gr sitno naseckanih badema, lesnika, leblebije, kikirikija i opet 2x dnevno u 200 ml vode. E to je preukusnoooo da ce ti prosto sine ideja da tim namazom napravis tortu . Pcelice obavezno javi utiske o caju pa da probamo i mi .
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 4.5.2012 14:13:34
|
|
|
|
Dream
|
Nata 11 bas dobar recept taj za medom i renom...bas cu da ga probam. Hvala
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 4.5.2012 14:31:54
|
|
|
|
nata11
|
Ja sam trenutno u ovoj divnoj, slatkoj drugoj turi pa cemo videti.
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 4.5.2012 17:28:12
|
|
|
|
Anoniman
|
Nato jel mozes ovaj recept da prebacis u temu cajevi za povacanje plodnosti, jer ovde samo o macinoj travi, pa da mogu sve devojke lakse da je nadju. Prebacila bih ja ali ne znam kako. :)
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 4.5.2012 18:13:06
|
|
|
|
Ninnochka
|
Sto se tice travarki, imala sam pre nekoliko godina iskustvo sa jednom bakom, zove se Mila, koja je pravila nesto za povecanje plodnosti, nazalost nemam pojma sta je bilo unutra, ali je u litar lozove rakije stavljala neke travke, biljcice... moguce da je bila i macina trava jer je bilo gorko do ludila. Uglavno, to sam pila, casicu na dan - tako mi je rekla.. i posle 3 meseca sam ostala trudna. Pre toga sam pokusavala 2-3 godine. Nazalost, ta trudnoca se zavrsila pobacajem, posle toga je i ostalo krenulo naopako, tako da vise nisam bila u braku i nisam vise pokusavala ostati trudna... sve do sad. Probacu sa Macinom travom, jer verujem biljkama, ako ne bude nista, odoh opet kod baka Mile, pitacu je sta stavlja u tu rakiju, pa cu to podeliti sa vama. :)
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 4.5.2012 18:48:37
|
|
|
|
Anoniman
|
Ninocka navijam da ovaj put uspe i pomogne!
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 5.5.2012 9:47:41
|
|
|
|
nata11
|
OK, pokusacu da prebacim u temi cajevi ako se snadjem (plavusa sta ces ) Je evo upravo doruckovala pa ispijam jutarnju dozu caja, lep dan svim curama
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 5.5.2012 10:57:18
|
|
|
|
Anoniman
|
je cu upravo da skuvam cajic. Za sada su ovakvi utisci: izgled macine trave je skoro isti kao i ocajnice, ukus je takodje isti samo sto nema gorcinu. Lep je za pice. :)
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 5.5.2012 19:10:13
|
|
|
|
Jole84
|
Pčelka a to je neka posebna vrsta macine trave?
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 5.5.2012 19:55:40
|
|
|
|
degu
|
To je Nepeta Cataria ( macina trava ili macina metvica) baš je za plodnost i može se piti tokom celog ciklusa. Pokušali smo nekad da otvorimo temu o njoj, al su je modovi zaključali jer su mislili da se radi o istoj biljci. Ova biljka nije ni blizu očajnice, ne spadaju ni u istu familiju, samo imaju isto narodno ime.
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 5.5.2012 19:57:59
|
|
|
|
Jole84
|
E pa čula sam,to je dakle treća vrsta macine trave,prva je očajnica a druga valerijana.Izgleda sam se bezveze svađala u apoteci
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 5.5.2012 20:04:44
|
|
|
|
degu
|
Valeriana nije za plodnost ona je za smirenje, a očajnica između ostalog jeste i za plodnost, mada će ove Banjalučanke da dođu da nam tvrde suprotno
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 5.5.2012 20:31:43
|
|
|
|
Jole84
|
Da da,ja sam valerijanu cepala kad sam spremala ispite Ona je kao drogica
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 5.5.2012 21:01:05
|
|
|
|
Ninnochka
|
Pozdrav svima uz trecu solju Macine trave. Jeste gorka, ali meni vise smetaju ove sitne stvarcice sto se taloze na dnu solje...
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 5.5.2012 22:55:17
|
|
|
|
Anoniman
|
Ocajnicejeste gorka i "te"sitne dlacice su tako otvratne. Ova "nepeta cataria" je pitkog ukusa, i nema te sitne dlacice. Pa videcemo, ocajnicu sam probala i pila mesecima, posto sam jos ovde nije upalila. Uz to je smes piti, kako kazu samo do ovulacije. Ovu bosansku macu pijes 40 dana bez prestanka, pa videcemo :) Meni je tek drugi dan :)
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 5.5.2012 23:05:59
|
|
|
|
plačljiva
|
E jeste očajna ova očajnica...Počela sam da je pijem od večeras...Otišla je juče...Davljenik se i za slamku hvata,pa tako i ja za čajeve...Nada poslednja umire...Do vantelesne se lečim travama Medicina mi do sada nije pomogla...
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 5.5.2012 23:16:04
|
|
|
|
Anoniman
|
Placljiva mozda ipak uspe :)
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 5.5.2012 23:25:16
|
|
|
|
plačljiva
|
Pre će smak sveta da bude,nego ja prirodno da ostanem trudna... Da je htelo za ove četiri godine da se desi,desilo bi se...
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 5.5.2012 23:43:29
|
|
|
|
Anoniman
|
Hoce placljiva, veruj malo. Docice, pa bas ako ne na prirodan nacin, a ono uz malu pomoc :)
|
|
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 6.5.2012 0:17:28
|
|
|
|
sojcica
|
IZVORNA PORUKA: degu To je Nepeta Cataria ( macina trava ili macina metvica) baš je za plodnost i može se piti tokom celog ciklusa. Pokušali smo nekad da otvorimo temu o njoj, al su je modovi zaključali jer su mislili da se radi o istoj biljci. Ova biljka nije ni blizu očajnice, ne spadaju ni u istu familiju, samo imaju isto narodno ime. degu,znas li gde mogu da nadjem tu macinu travu"Nepeta Catarija".Ja vec dva mesec pijem ocajnicu,koju kupujem u apoteci pod lat.nazivom Marrubium herba,za Marrrubium vulgare,nikad culi...
|
|
RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) 6.5.2012 16:28:13
|
|
|
|
degu
|
Pokušaj da je nađeš u zdravoj hrani, znam da je Banjalučanke imaju, al ne znam da li je kod nas ima. Ja je nisam pila, samo sam čitala da je dobra. Postavi sliku te tvoje očajnice da vidimo jel prava, baš gledam na netu i pod jednim i pod drugim nazivom mi izlazi očajnica. U svakom slučaju su srodne biljke
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Priča o ljudima koje pitaju: "A kada ć...Možda i vi poznajete ljude slične mojim prijateljima - neke koji putuju ili grade kuću, koji su podstanari ili imaju kre...
Mesečni ciklus ženeSaznajte nešto više o svom telu, proučite vaš menstrualni ciklus i naučite da ocenite kada su vam plodni dani.
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Да ли су вам менструације болне?
пеперутка16
У последње време имам толико болне менструације да се и онесвестим..хитно је, она ми да ињекцију и то је то..И сад кад старим како сам старија. Имам 29 година, нисам се још породила итд.