degu -> RE: Macina trava - Očajnica (Marrubium vulgare) (31.1.2012 21:42:12)
|
malamaco dobrodošla [sm=smiley31.gif] Odakle da počnem [sm=smiley36.gif] Otkud znaš da nisi trudna, jesi li radila testić? Imaš dobre simptome, pa svakako navijam [sm=bravo.gif] Ovulaciju možeš odrediti na više načina: možeš da pratiš sluz, plodna sluz je kad je providna i rstegljiva kao belance. Možeš pratiti grlić, kad je visoko, kad je mekan i otvoren onda je ovulacija. Zatim postoje i LH testovi koji su pozitivni 24-36 sati pre ovulacije i da meriš bazalnu temperaturu. Imamo teme i o lh trakama i bazalnoj temperaturi i znacima ovulacije, samo ukucaj u pretraživač u gornjem desnom uglu sve što te zanima. Što se tiče čaja postoji macina trava ili očajnica (Marubium vulgare) koja se pije do ovulacije, na 2.5 dl ključale vode idu 2 kašičice čaja i drži se 3 min, pije se 3-5 puta dnevno. Ja iskreno pijem samo jednom, neću da preterujem ni sa čajevima. Postoji i macina metvica (Nepeta cataria) ona se može piti ceo ciklus. Ja je nisam pila, pa ne znam kako se kuva, to će ti već neko napisati. U svakom slučaju, za plodnost su dobre obe.
|
|
|
|