Hristinica -> RE: Macina trava (17.8.2011 17:18:19)
|
A jel ti imas neredovne menstruacije vec dugo? jel planiras [sm=smiley1.gif][sm=nosecka.gif]? JA PIJEM mACINU TRAVU ILI DRUGACIJE SE ZOVE oCAJNICA I MISLIM DA JE DELOTVORNA. moj savet ti je da ne kupujes u zdravoj hrani jer nije prava, ima je u Josifu Pancicu, i gorka je. drugi naziv za nju ti je Marrubium Vulgare , Marulja [sm=smiley1.gif] A evo jos nesto o njoj: OCAJNICA , Marrubium Vulgare , Marulja od davnina koristi za neplodnost kod zena ..kako samo ime kaze Ocajnica ..za zene koje zele da postanu majke , ova biljka moze da pomogne. Oduvek se koristila za normalizovanje menstruacije i samog ciklusa , odnosno uravnotezenje hormona. Macinom travom - Ocajnica - Marrubium vulgare , ljekovitom biljkom kojom se zene tradicionalno lece od neplodnosti. Od ove trave spravlja se caj , koji kako "narodni recept" savetuje , treba piti tri puta dnevno po vinsku casu u vreme kad zena zeli da zatrudni . Samo da napomenem kada budete trazili ovu travu pitace vas za izraz "Macina trava " Moj savjet je ZABORAVITE NAZIV MACINA TRAVA . U narodu se cetiri vrste biljaka naziva macinom travom i za svaku od njih ce vas travari ubjedjivati da je to ONA PRAVA koja vama treba . Biljka koja vama treba je OCAJNICA , Marrubium Vulgare , Marulja . Samo pod tim nazivima je trazite . Caj je izuzetno gorak . Mozete ga zasladiti sa vrlo malo meda , ali nabolje bi bilo da se pije nezasladjen . Iz mog iskustva lakse se pije hladan . Caj se pije tri mjeseca ( za vrijeme menstruacije se ne pije ) pa se pravi pauza od mjesec dana . Nakon te pauze , mozete nastaviti . U slucaju trudnoce prestanite piti Marulju .[sm=jezicek.gif] a moja iskustva sam napisala u prethodnoj poruci, mada nisam redovno pila, ali sada sam odlucila da je redovno pijem ,korisstim je oko 20-ak dana, i vec osecam naduvenost kao pred menstruaciju. Mnogo sam citala o njoj i bas ima pozitivnih komentara i iskustava.
|
|
|
|