choopa choops -> Impetigo-infekcija kože stafilokokom (3.9.2016 17:45:34)
|
Da li je neko imao i kako ste liječili? M je ujeo komarac za zadnjicu, i on se češao, dva dana, da bi treći dan došao i rekao da ga nešto boli. Ja mu skinem gaćice i vidim ogromnu ranicu kao kad pukne plih, veličine manje kovanice. Prvo sam mislila da nije ništa i da je stvarno bio neki plih jer mu je ostalo na gacicama, i onda sam ga dobro oprala i naprašila puderom?[sm=zmeden.gif] Međutim kasnije primjetim da su se oko toga stvorile nekakve kao vrlo male krastice, kao kad djeca imaju osip. Odmah sam otišla u apoteku i objasnila, a oni su mi rekli da je najvjerovatnije infekcija stafilokokom i dala mi je Stanicid mast da mažem i rekla da ukoliko ne prođe da ga vodim kod doktora. Počela sam to da mu mažem, ali sam primjetila da ima sada na prstu od ruke krasticu i na glavi u kosi jednu, isto malu, ali nisam sigurna da je to to. Svejedno i to mažem jer kao lako se prenosi. A on obožava da se česše i radi to nesvjesno. Znači danas je treći dan kako mu mažem, malo se povlači to sa guze. Čitala sam o ovome, kažu da liječenje traje nedeljama [sm=zmeden.gif] Sad ne znam da li bih trebala ipak da ga vodim kod pedijatra, ili da pratim, pa ako se stanje bude pogršalo tek onda. Dermatologa nemamo, morala bih da ga vodim u drugi grad. KLIK
|
|
|
|