Mariya -> RE: Trudnice (1-42) nedelje,09/16 [chat] (10.9.2016 8:27:54)
|
Jutro [sm=nosecka.gif] Jao, loše sam spavala. Klasično se probudila u 5,a nisam mogla da zaspim jer se H češala i otkrivala! Samo čujem kako grebe noktićima po koži,ima nekoliko ujeda na butini pa to češka. Namažem joj ujede i pokrijem,ona se u sekundi onako u snu otkrije. Ja je opet pokrijem,ona samo pruži ruku,uzme ćebence i skine ga sa sebe[sm=hudicek1.gif] i kako ja sad sa spavam mirno kad em čujem zvuk češanja, em mi je u podsvesti da je moje detence otkriveno,sigurno će joj biti hladno [sm=zz_cold.gif] zaspala sam negde oko pola 7. Ana,ne znam odakle si, u većim gradovima se može raditi državno double test,ako uspeš da dobiješ termin na vreme. Radi se od 11+0 ned do 13 ned. Inače se radi privatno, prvo uz gde se utvrđuje gestacijska starost ploda, meri se dužina (crl) otkucaji srca,vratni nabor (Nt) prisustvo nosne kosti,ekstremiteta i sl. Onda se vadi krv,rade se 2 markera, Bhcg i pappa pa to ide kod genetičara koji na osnovu tih podataka pravi proračun!gde se gleda koliki su rizici na najčešće hromozopatije. Ako sam nešto pogrešila ili zaboravila,ispravite me. Rano jutro za trudnički mozak[sm=smiley23.gif]
|
|
|
|