LillyT -> Bezimena totra sa keksom, zutim filom... (3.11.2009 9:18:59)
|
Evo recept za jednu (od dve) torte koju umem da napravim. Mozda zvuci komplikovano, ali nije, samo je problem sto se usput pojede pola sastojaka, pa ja uvek kupim duplo. Za sada se samo nije svidela jednoj osobi (ne voli slag, a ja uvek nakrcam). Uglavnom, evo recepta, a ako neko zna ime, neka objavi Kora: 300gr plazme ½ margarina (za kolace) 7 kasika secera u prahu Gaziran sok od narandze Fil: 1l mleka 5 kasika secera 3 pudinga od vanile 4 ravne kasike gustina (moze i brasno) 1 margarin (za kolace) 1 slag Jafa keks Piskote Slag Kora se pravi kao i obicna plazma torta, sve se smulja, sok se stavlja odokativno. Ja obicno stavim malo vise, kako bi bilo socnije. Fil se sprema na sledeci nacin: 3 pudinga umutiti u malo mleka u koji ste prethodno stavile gustin (uzima se iz one jedne litre), a u ostatak se stavi secer i ostavi se da se kuva. Kada pocne da brboce, ubaci se ostatak mleka, sa pudingom i gustinom. Ovde na scenu stupa moj decko jer ja ne umem da se organizujem sa serpom. E tu je potrebna brzina mesanja (ali ako se i zgromulja nije starsno). Skloniti sa sporeta i ostaviti da se ohladi. U ohladjeno ubaciti jedan margarin i umucen slag. Sve izmesati jako i podeliti na tri dela. Postaviti koru, namazati deo fila, a u preostali sok umakati jafa keks i redjati. Opet namazati fil, pa preko fila poredjati piskote koje ste pre toga utopile u taj sok. Opet namazati fil i preko toga staviti slag.
|
|
|
|