MarijaBg -> RE: Norveške rolnice sa cimetom (5.11.2012 10:33:00)
|
IZVORNA PORUKA: Modessty IZVORNA PORUKA: MarijaBg Jako bitno: kora ispod bi trebalo da se stavi jer testo odozdo lako zagoreva zbog putera. Meni je prva tura malo resija odozdo, pa sam ostale pekla na gornjoj polovini rerne i na 200 C. Peku se dosta krace nego u receptu 10-15 minuta. ne treba ti kora ispod uopšte. Samo staviš pek papir, namažeš ga malo margarinom i to je to. Desilo mi se i da pravim bez pek papira (nisam videla da nema dovoljno). Bilo ih je malo teže odvojiti od pleha jer se ulepe od margarina i šećera, ali nisu bile tvrde ni zagorele. Malo kraće sam ih pekla nego kad ima pek papir. Nisam ni ja stavljala koru ispod, nisam se bas dobro izrazila [sm=smiley4.gif] U receptu ide kora ispod jer po dnu lako zagorevaju. Sa margarinom sigurno nece, ali puter lako gori, pa zato. Ja pek-papir nikad ne podmazujem, sve zivo pecem na njemu i nikad mi se nista nije zalepilo [sm=smiley1.gif] Viking, mi smo svi pravili mnogo manje puzice nego u originalnom receptu, zato se dosta krace i peku. I opet ponavljam, lepse je na 200 C. I svakako da je mnoooogo lepse sa puterom nego margarinom, posebno fil, to uopste nije isti ukus. Sa puterom malo karamelizuje, ma savrseno. Viking, hvala puno na receptu, za mene je pravo otkrovenje [sm=bravo.gif] Ja stvarno mesim sve zivo, ali nikad nisam pravila nesto sa ovako finim punjenjem. Cak se i mm koji uopste ne voli orahe (ali voli cimet) odusevio...
|
|
|
|