Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 17.3.2012 16:06:19
|
|
|
|
NadaR
|
Odlicne su ! Jako ukusne i lijepo izgledaju . Ja sam jos dodala suvo grozdje u nadjev. Milos je pojeo vec tri komada. To je za njega bas cudno jer on nie neki ljubitelj kolaca i uopste slatkisa.
< Poruku je uredio Nada RR -- 17.3.2012 16:12:40 >
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 17.9.2012 21:56:43
|
|
|
|
branki*
|
pravila danas.jako lepo izgledaju i brzo se prave i nije komplikovano.mada,moguce da sam ubacila vise brasna ili kvasac ne valja,tek i meni je testo nekako suvo,sta znam.
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 1.10.2012 12:26:29
|
|
|
|
Modessty
|
Sinoć sam pravila. Nisam imala orahe, ali sam ubacila suvo grožđe. Ispale su super ukusne, ali velike. Testo je baš dosta naraslo. Sledeći put ću napraviti dva rolata ili tri i onda seckati, da bi bile manje. I manje ću da ih pečem. Snoć mi se Danilo budio baš kad sam trebala da ih ostavim još vrlo malo u rerni. Ali sve jedno fenomenalne su! Mmmmmmm! NJam, njam!!! Nisam skoro dobila ovako ukusan recept!!!!
|
|
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 1.10.2012 12:28:50
|
|
|
|
viking
|
Jeeeeej IZVORNA PORUKA: Modessty Nisam skoro dobila ovako ukusan recept!!!! Branki, ne znam šta da ti kažem, verovatno je do kvasca. Ne znam da li si koristila svež ili kvasac u kesici?
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 1.10.2012 12:43:23
|
|
|
|
Modessty
|
viking ovo je stvarno fenomenalno. a tera te da ih jedeš bez prestanka. Ovo je bila proba. Kad se pojede (što će do večeras biti rešeno ) pravim opet! Neznam kako vi radite sa kvascem. Ja ga rastvorim u malo toplog mleka, sa malo šećera i malo brašna. Rukom muljam po šoljidok se sasvim ne rastopi. Onda ostavim da naraste i tek onda zamesim sa brašnom. Za nadev cimet nisam mešala sa margarinom i šećerom (iskreno zaboravila sam), pa sam ga nasolila kad sam razmazala nadev po testu. I to uz pomoć cediljke za čaj, da se lepo rasporedi. Onda sam nabacala suvo grožđe i uvila rolat. A brašno zaista ide malo više od 600g. Ali dodala sam tek toliko da mi se testo ne lepi i da mogu da ga razvučem. Vrlo je zgodno da se testo razvlači na pek papiru. Tako ne prljate radne površine i stolove a i testo se lakše urola.
|
|
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 26.10.2012 10:20:04
|
|
|
|
Modessty
|
viking u guzicu ću da te ljubim za ovaj recept! ov je hit! Moji svi poludeše za rolnicama!
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 26.10.2012 10:21:44
|
|
|
|
viking
|
Ahaha, javljam se kad sledeći put budem u Nišu Imam i recept za finsku pitu, ali to čuvam, mnogo će vam biti
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 26.10.2012 10:23:26
|
|
|
|
Modessty
|
javi se obavezno! Šta treba da radimo za taj recept?!
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 26.10.2012 10:34:36
|
|
|
|
viking
|
Da čekate da budem dobre volje
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 26.10.2012 13:25:35
|
|
|
|
tijatija
|
Moji se peku , nisam stavila ni ja orah, vec suvo grozdje. Sad sam tek videla da treba testo na papir Ima da mi sve iscuri, tako mi i treba kad neporocitam dva puta i dokraja Javljam kakvi su ispali .
|
|
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 26.10.2012 13:39:05
|
|
|
|
tijatija
|
Bas su , nisam mogla iscekati evo vrele jedem, mada cu sledeci put da izvojim malo suvog grozdja da potopim u rum I sto je najvaznije nisu iscurele !
|
|
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 27.10.2012 17:22:09
|
|
|
|
Olga75
|
mi upravo klopamo rolnice odlicne suuuuu ja sam doduse na 600 g brasna stavila 3 dcl mleka pa se testo nije jako lepilo Viking , daj sad finsku pitu kad sam u poslu , pliiiz , priti pliiiz
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 27.10.2012 17:31:39
|
|
|
|
Jole84
|
Jaoj moraću ovo da probam da napravim,podenuste me
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 30.10.2012 11:36:57
|
|
|
|
Jole84
|
Fenomenalne su Samo što samo malo promenila nadev-stavila sam bademe umesto oraha i dodala jednu kašiku džema od breskve.Preukusne su
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 30.10.2012 11:44:21
|
|
|
|
viking
|
E, pa baš sam srećna što vam se svima dopadaju! Ali stvarno!
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 30.10.2012 11:47:49
|
|
|
|
Jole84
|
Stvarno su hit! Mm ne voli cimet nešto mnogo,a razvalio se kolko je pojeo. Hvali me na sva usta kakva sam domaćica
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 30.10.2012 12:01:13
|
|
|
|
viking
|
Jao, Jole, ja tek sad vidim da si ti iz Niša! Znači, zahvaljujući tebi, Mod i njenom komšiluku ceo Niš miriše na cimet
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 30.10.2012 20:12:48
|
|
|
|
lesica
|
I kod mene miriše na cimet
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 30.10.2012 23:40:17
|
|
|
|
Jole84
|
IZVORNA PORUKA: viking RR Jao, Jole, ja tek sad vidim da si ti iz Niša! Znači, zahvaljujući tebi, Mod i njenom komšiluku ceo Niš miriše na cimet Da da Tako ih je lepo opisala da su mi zamirisale na drugom kraju grada
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 31.10.2012 9:10:45
|
|
|
|
marince1
|
Ja sam ih pravila sinoc.Ooooodlicne su!Jedino je fil malo sladji za moj ukus,a to mozda zato sto mi vagica nije bas najbolja. I sledeci put od pola mere,jer ih stvarno imaaa,a nas je troje. U svakom slucaju recept je fenomenalan
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 31.10.2012 9:19:06
|
|
|
|
Modessty
|
Marinče ja ću sledeći putda pravim duplu meru jer ne potreju ni jedan ceo dan! Niš definitvno miriše na cimet ovih dana! I koleginicama sam prosledila recept. Mnogo im se dopalo. Potukli se ovde na poslu zbog rolnica
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 31.10.2012 9:21:57
|
|
|
|
daca77
|
Mod, a ne zoves na rolnice?
|
|
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 31.10.2012 9:28:50
|
|
|
|
Modessty
|
evo kad napravim duplu dozu zove odma!
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 31.10.2012 9:31:26
|
|
|
|
daca77
|
Superrrrrrr
|
|
|
|
RE: Norveške rolnice sa cimetom 31.10.2012 16:56:07
|
|
|
|
viking
|
Tražila sam recept i ladno ne mogu da ga nađem! Nastavljam sa potragom, ali male su šanse, ako mi nije u svesi sa receptima, ne znam gde bi bilo... IZVORNA PORUKA: Olga RR Viking , daj sad finsku pitu kad sam u poslu , pliiiz , priti pliiiz
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitaniji sadržaji u rubrici Pita sa eurokremomRingerajin kuvar: lesica RR
Anketa
За дојиље.
пеперутка16
Мало чудно питање, али ме занима: да ли су дојиље пробале своје млеко?