RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Naša svakodnevica

Poruka

Trcosava -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (3.7.2016 8:35:55)

Jedna jedina turska. Drugo nije kafa [sm=jezicek.gif]

emicaa -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (3.7.2016 8:43:47)

Jutrić,hoću i ja kafu [sm=smiley1.gif]

wivern -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (3.7.2016 8:43:56)

IZVORNA PORUKA: branki RR

Amelia,ja sam stalno na nekim dijetama,tako da uvek kuvam za njih,pa se tu uklopim i ja.nikad ne kuvam posebno samo za sebe.smor mi je to.
Bili u prodavnici,pa u parkicu,sad bokz spava,a ja vezbala sa b.vruce je baaas.

Gde ste zene.

Branki mene samo interesuje zasto si ti na dijetama? Ali stvarno. [sm=smiley36.gif]
Ja danas free.. Ne znam sta cu pre [sm=zmeden.gif]

IvanaSK RR -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (3.7.2016 8:46:07)

Hahaha, slazem se, i ja evo pijem tursku. Nes mi je slatkis [sm=smiley36.gif]
Emice, stize i za tebe :)

vocicana -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (3.7.2016 8:58:35)

Khaleesi, mm ima kalkulozu oba bubrega, kamenja za kucu da je napravis.
Imao je zaestok napad pre tri nedelje, krenuo je kamicak van ali se na 15 cm od uretera zaglavio i zvezdastog je oblika bio. Cak sam ga i u bolnicu na kraju odvela, ostao je jednu noc.
Ne znam sta mu nisam dala kuci, od inekcija, infuzije, ni kap nije mokrio tog dana.
Sledeci napad je dosao nakon nedelju dana, povracao je kao trudnica, svakih 15 minuta.
Opet sve u venu, u misic od terapije, bol je prestajao na celih 15 minuta.
Onda sam pocela da radim ovako, solju prosa, operem sa toplom vodom, jedno tri puta, to isto proso stavim u teglu ogromnu sto sam imala, prelijem sa dva litra vrele, prokljucale vode, izmesam varjacom, poklopim i umotam u jedno cebe, do jutra stoji, pa se onda procedi i pije ceo dan, pre cedjenja se opet izmesa. Ima miris kukuruza, moze se piti, u toku dana, koliko pacijent moze. Topi kamenje, pesak, cisti bubrege od zaostalog mulja i zaceljuje to dragoceno tkivo. On je toliko sitnog peska i mulja izbacio da je to bilo strasno.
Dobro jutro, mi ustali u 5:55, ja ne znam gde se nalazim vise..
Idem da ga presvucem, opet flajka pa mir u kuci narednih tri i po sata.

Khaleesi -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (3.7.2016 9:09:00)

Dobro jutro mame i ovde...
Voci znaci topomaze..
Ja sam imala nei napad pre vise od mes dana bolela me besika haos nisam mogla da hodam, na nalazima nista nisu nasli samo krv.... Misle da je kamen ili pesak prosao... Mogla bih malo da bijem toga za svaki slucaj, ako nista da zaceli dobro [sm=smiley36.gif]

nikiteki -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (3.7.2016 9:33:25)

Dobar dan zene. Jeste li za kaficu

Trcosava -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (3.7.2016 9:33:58)

IZVORNA PORUKA: wivern RR

Branki mene samo interesuje zasto si ti na dijetama? Ali stvarno. [sm=smiley36.gif]

Ovo i mene zanima

branki* -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (3.7.2016 10:37:44)

Drage moje moderatorke,da nisam na dijetama,bila bih ko haubica[sm=smiley36.gif]vola mogu da pojedem,gde mi samo stane,pitam se nekad[sm=smiley13.gif]
Proso je inace super zdrava stvar,moji jedu u obliku makarona i brasna stalno,a ovo cu reci mom bratu,jer je on sklon tome.

Khaleesi -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (3.7.2016 10:40:30)

A kako ide u obliku makarona? ima makarone sa prosom... Mozda i one rade pozitivno za te stvari...

branki* -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (3.7.2016 10:43:07)

Makarone su od prosa,od prosenog brasna sa vodom se pravi testo,oblikuju makarone,suse,kupuju se gotove u boljim prodavnicama zdrave hrane.

vocicana -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (3.7.2016 11:00:33)

Reci mu,mm je iszabico namesto jednog koji se video na grafiji, tri, tog zvezdastog prokletnika i jos dva manja, ma pravi kamencici. A pije samo flasiranu vodu, vrlo je vitalan, ne jedemo svasta, svakog dana kuvam, ima tu i osnovne bolesti, ni u cemu se ne preteruje.
Khaleesi, probaj, idealno, to ti je stari lek, narodni, Branki ti isto bratu reci. Mi planiramo da svaka dva meseca iz preventivnih razloga pije po 7-8 dana, inace one muke nikome ne bi pozelea.Kada je ostao u bolnici, setila sam se recenice, tada cesto koriscene kada sam radila na urologiji, ovde svi dolaze placuci, a odlaze sa osemhom na licu.
Usisala, dete se uspavalo uz zzvuk usisivaca, sada da pauziram, pa da obrisem prasincinu. Da napravim mimoza salatu, bas je dobra,, za osvezenje.

isidora88 -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (3.7.2016 11:06:14)

Uf i mm je imao par puta napad, 2 puta na terenu pa ga hitno vozili u bg, i jendom ovde u ns, hitna dosla po njega, izgledao je kao da ce da umre, uzas.
Mi budni od 7, moja deca ne znaju da zaspu kad su umorna nego obojica vriste i njacu, da poludi covek

Khaleesi -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (3.7.2016 11:26:25)

Ja cu da probam samo da kupim proso... valjda nije neukusno :D mozda je kao bozaaa[sm=smiley36.gif]

branki* -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (3.7.2016 11:42:28)

Kazacu mu,voci😘on godimama bas zato pije flasiranu vodu i rekli mu da ne sme povrce koje ima oksalate,valjda tako,niti pivo.ma....

amelia -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (3.7.2016 12:28:32)

Dobar dan zenske.. castim torticu koju jos uvek nisam ni napravila.[sm=smiley36.gif]. moje pile danas napunilo 10 meseci.. ako neko ima neki recept bez jaja i mleka tortu nek pise hocu da ovaj put i on jede malo torte..
Ovde je toliko vruce da ja prosto ne mogu na nogama sa sedim. Samo gledam negde da se kljoknem. Vec drugi put kako kupam A vruce mu je place.

Khaleesi -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (3.7.2016 12:30:43)

Amelia ja ti pisala u onu drugu chat temu, znam keks tortu bez jaja je...:-)

IvanaSK RR -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (3.7.2016 13:34:47)

Sad citam po netu da caj od persuna nije nas preporucljiv tokom dojenja, a kazu dobar je posle porodjaja, skuplja matericu [sm=zmeden.gif]
Ja juce popila dve solje i danas jednu.

Khaleesi -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (3.7.2016 14:07:41)

U ja ga bas pila tokom dojenja, imala sam upalu besike... nisam znal za to, a i dr mi nije rekla nista[sm=zmeden.gif]

amelia -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (3.7.2016 15:41:30)

Khalesi jel moze recept?

Khaleesi -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (3.7.2016 17:20:14)

Pakovanje onog keksa petit beure, litar mleka, 6 kas brasna, 4 kasika gustina, 250 gr secera, muskantni orascic i margarin....
Keks potapas u mleko, neko drugo ne ovaj izdvojeni litar i redjas u pleh.
Fil, zagoris secer da se karamelizuje, i dodas deo mleka oko 2 trecine.... Brasno i gustin pomesas sa 1 trecinom mleka da bude glatka smesa...
Kada se karamelizuje secer, dodas mleko imesas da se sve otopi kada se otopi dodas mleko sa brasnom i gustinom. Kada se skuva fil dodas malo muskant orascica ali ne puno jer ako zaljuti deca nece da jedu, to je provereno...
Mazes keks fil keks fil dok ne potrosis.... Slag mozes ako zelis...
Ovo je torta danas za sutra mora da prespava u frizu....[sm=smiley36.gif]Prijatno

wivern -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (3.7.2016 22:43:59)

IZVORNA PORUKA: branki RR

Drage moje moderatorke,da nisam na dijetama,bila bih ko haubicavola mogu da pojedem,gde mi samo stane,pitam se nekad

Aha, bas...tako i izgledas. Sva si inace krupna, visoka i kao od brega odvaljena [sm=smiley36.gif] I ja mogu da pojedem mnogo, ali sam baksuz pa se ne lepi na mene nego pojede nervoza [sm=smiley36.gif]

Citam vas sada a jos nisam sredila stan. Malo citam malo ribam [sm=jezicek.gif]

mali_mis -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (4.7.2016 7:53:04)

Jutro [sm=kava.gif]

emicaa -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (4.7.2016 8:01:59)

Dobro jutro.
Mama me već izludjuje igranjem oko Dore,nemoj ovo udarićeš se,nemoj ono pašćeš,nemoj ti baba će a ja idem za njima i vičem pusti je ništa joj neće biti.Zašto su babe takve recite vi meni [sm=smiley36.gif]

vocicana -> RE: Julska cavRRljaonica 07/16 [chat] (4.7.2016 8:04:00)

JUtro! [sm=kava.gif]
Proso ima ukus supe od kukuruza ako ste nekada u nekom kineskom restoranu probale, ne mirise gadno, ali njemu se malo ogadilo, jer je forsirao diurezu toliko dana, nadajuci seda ce ga izbaciti bez lekova, jadan, ponekad se pitam kako uopste ima volje da uzme casu i popije vodu.
Ma dobro je, nista mi nije tesko, zato i gledam sve opcije samo da mu pomognem. Probajte, pomaze, proverili smo[sm=smiley36.gif]

Stranica: <<   < Prethodna stranica  3 4 [5] 6 7   Sledeća stranica >   >>