RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (Puna verzija)

Forum >> [Porodični život] >> Kuvajmo zajedno

Poruka

mama Jo -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 9:38:40)

Ja bih posebno buraniju nagusto ☺
Meni mama naravila sarme i za danas ☺

Mala Elena -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 9:41:04)

Pozajmi mi mamu [sm=smiley36.gif] Kako je to dobro kad ti neko spremi rucak!

Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 13:51:49)

IZVORNA PORUKA: isidora88

Izvadila boraniju i snicle, sad se razmisljam da li napraviti kuvanje ili posebno boraniju nagusto i pohovano meso

Isidora, ovo je meni najbolji recept za boraniju klik ja malo propržim meso, izvadim, pa posle vratim da se krčka u boraniji.

dddaca -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 14:29:23)

Sinoc sam pravila gibanicu, pa je bilo i za dorucak, a rucak smo imali od juce

mama Jo -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 14:41:42)

IZVORNA PORUKA: Mala Elena

Pozajmi mi mamu [sm=smiley36.gif] Kako je to dobro kad ti neko spremi rucak!

Joj to je kao da sam dobila neku super nagradu na nagradnoj igri 😊😊
Nekako, kad imam dan u kojem ne moram da kuvam to mi je postalo nesto super 😊

Anck Su Nmaun -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 14:59:24)

Rucak kod mame....freedom [sm=smiley36.gif]

dddaca -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 15:03:40)

IZVORNA PORUKA: mama Jo

Nekako, kad imam dan u kojem ne moram da kuvam to mi je postalo nesto super 😊

Ovo kao ja da sam pisala [sm=smiley36.gif]

isidora88 -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 15:37:02)

Ana zvuci mi mljac, samo meni M ne jede mleko i pavlaku pa otpada[sm=smiley13.gif]
Napravila sam kao kuvanje, i ispalo je preukusno, klinci su se razvalili, vise od mene su pojeli[sm=smiley36.gif]

Mala Elena -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 16:32:11)

Mi imamo pasulj od juce.

Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 17:01:06)

Isidora, mnoooo je ukusno. Ja nisam ljubitelj boranije ali ovako zapečena mi je vrhunska. Probaj nekad, barem za ostale koji jedu mlečno.

A ja sam spremala umućenu čorbu, što kaže moje dete, domaće hamburgere pečene u rerni, dinstano povrće (luk, paprike, pečurke, u paradjz sosu), domaće lepinje, zelena salata sa rotkvicama, za dete kukuruz šećerac.

madre -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 17:02:37)

Boranija sa pavlakom i jajima, zapecena u rerni i skuvala sam razno povrće ( krompir, sargarepa, brokoli, karfiol, prokelj) ocedila, prelila uljem i zacinom i to zapekla u rerni (ovo sam samo ja jela, moji ovo nisu hteli ni da pomirisu[sm=smiley36.gif])

Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 20:34:41)

Da dodam da sam konačno napravila pumpkin pie iliti američku pitu od bundeve. Mm je već pola smazao [sm=smiley3.gif]

amelia -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 20:57:46)

IZVORNA PORUKA: Ana RR

Buritosi.

Ana moze li recept kako i cime pravis buritose? Meni se bas jedu ali nemam neki dobar recept. Cesto mm i ja kupimo kod nekog meksikanca ali ne znam kako da ih sama napravim.

dunja RR -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 21:01:53)

Ja sam jutros pravila pitu po ovom receptu KLIK, i odlična je, tek sada kontam, evo upravo je krkam. Možda je previše jaja, šta kažete [sm=smiley1.gif], još mi stavili 10 domaćih, kaže mm mala su [sm=smiley36.gif]. Sada sam prvi put zalila pitu jajima i mlekom, i jako je sočna, ali nije vodenasta.

E da, zeznuh se pa nisam koristila malu tepsiju već veliki pleh, pa su mi rolnice došle u jednom redu, sledeći put ću na sprat, bao kao na videu, da složim u dva reda. Ali i ovako je super.

Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 21:05:19)

Amelia, nemam neki poseban recept. U suštini najčešće spremim sa nekim mesom koje i dete voli, tipa piletina, ćuretina, hamburgeri itd. A prilog od povrća po izboru. Propržim tanko sečeni luk sa paprikama i začinima, preliv od npr grčkog jogurta sa vlašcem ili tzatziki, guakamole... pre neki dan sam pravila hamburegere, pravila prilog od luka i paprika, pa sam mazala pavlaku sa vlašcem (malo soli i bibera), kuvani kukuruz, prilog od luka i paprike, složila hamburger isečen na trake, zelena salata i paradajz. To je bukvalno od onog što sam imala u frižideru. Čak sam i tortilje kupila, mrzelo me da ih pravim.

Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 21:09:54)

Suzi, ja bih od toliko jaja napravila 4 pite [sm=smiley36.gif] ja ne volim jaja u piti sa sirom, ne prija mi kombinacija, pa onda uvek smanjim ili skroz izbacim.

dunja RR -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 21:10:21)

Ne pamtim kada sam je jela ovako spremljenu a i kada sam pravila na ovaj način. Taman htedoh da pitam jel pravite i bez mesa, kada videh da ispod recepta piše da može.

Kako češće pravite, bez mesa ili sa, i koju boraniju koristite, smrznutu?

IZVORNA PORUKA: isidora88

Izvadila boraniju i snicle, sad se razmisljam da li napraviti kuvanje ili posebno boraniju nagusto i pohovano meso

Isidora, ovo je meni najbolji recept za boraniju klik ja malo propržim meso, izvadim, pa posle vratim da se krčka u boraniji.

dunja RR -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 21:11:55)

Znala sam [sm=smiley36.gif] i ja po onim regulare pitama kako inače pravim, ali reko aj da probam i ovako i sada mi se svidelo [sm=smiley36.gif]

Suzi, ja bih od toliko jaja napravila 4 pite [sm=smiley36.gif] ja ne volim jaja u piti sa sirom, ne prija mi kombinacija, pa onda uvek smanjim ili skroz izbacim.

Sanjica26 RR -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 21:16:02)

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Ja sam jutros pravila pitu po ovom receptu KLIK, i odlična je, tek sada kontam, evo upravo je krkam. Možda je previše jaja, šta kažete [sm=smiley1.gif], još mi stavili 10 domaćih, kaže mm mala su [sm=smiley36.gif]. Sada sam prvi put zalila pitu jajima i mlekom, i jako je sočna, ali nije vodenasta.

E da, zeznuh se pa nisam koristila malu tepsiju već veliki pleh, pa su mi rolnice došle u jednom redu, sledeći put ću na sprat, bao kao na videu, da složim u dva reda. Ali i ovako je super.

Suzi, meni se bas dopala. Samo sto tek sad vidim koliko si jaja stavila[sm=smiley36.gif]

amelia -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 21:16:32)

Probacu sutra sa mlevenim mesom i povrcem. Ili mozda pronadzem neki bolji recept na netu. [sm=smiley1.gif]

dunja RR -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 21:17:08)

IZVORNA PORUKA: Sanjica26 RR

IZVORNA PORUKA: dunja RR

Suzi, meni se bas dopala. Samo sto tek sad vidim koliko si jaja stavila[sm=smiley36.gif]

[sm=smiley31.gif]

Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 21:23:10)

Suzi, ja pravim sa mesom zbog mm, što se mene tiče ne mora. Poslednji put sam pravila sa svinjskim šniclama. Njih sam prvo propržila i izvadila pa u istoj šerpi spremila boraniju, na kraju dodala meso, prelila i ubacila u rernu. Ne da je dobro, nemam reči.

Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 21:23:54)

IZVORNA PORUKA: amelia

Probacu sutra sa mlevenim mesom i povrcem. Ili mozda pronadzem neki bolji recept na netu. [sm=smiley1.gif]

Ali traži na stranim sajtovima, bolji su recepti.

dunja RR -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 21:25:11)

Anči super, a koju boraniju koristiš, smrznutu Frikom ili?

Ana RR -> RE: Šta smo danas pravile - 8. deo (11.11.2017 21:25:32)

Da, frikom žutu.

Stranica: <<   < Prethodna stranica  65 66 [67] 68 69   Sledeća stranica >   >>