Ringeraja.rs koristi "kolačiće" u cilju pružanja boljeg korisničkog iskustva, praćenja posećenosti i prikaza oglasa. Postavke prihvatanja kolačića podesite u vašem internet pretraživaču.
Nastavkom korišćenja smatra se da se slažete sa korišćenjem kolačića u navedene svrhe. Za nastavak kliknite "U redu".
Saznajte više.
Korisnici na ovoj temi: niko
|
|
Korisnik | |
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 12.6.2018 13:06:26
|
|
|
|
Misha i Ljisha
|
Maraj normalno je, ipak je oborio malo veruj mi tvom L znaci i to. Ne spusti se uvek na 36,6 temp kad skidas. Bitno je da je pala pa makar i za 0,1 iako je deprimirajuce ali bitno je da NE raste
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 12.6.2018 13:24:12
|
|
|
|
jess021
|
Maraj, jel mu dajes samo Panadol? Moja deca, a cujem i od ostalih mama, slabo reaguju na paracetamol, narocito kod visoke temp. Pokusaj sledeci put opet sa Brufenom, znam da si pisala da nije reagovao na njega, ali ja bih ipak dala. Ili kupi Nurofen, mozda ce bolje reagovati na njega. Mama Jo, kao sto su ti rekle vec, ako je nervozna nemoj cekati 38.5
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 12.6.2018 13:28:29
|
|
|
|
Maslacak15
|
Maraj to nije visoka temperatura vazno da je malo spala. Upala grla moze da bude i virusna. Ja jesam prijatelj antibiotika ali deluju samo na bakterije.Ako se temperatura ne povuce tokom dana sklona sam da mislim da je ipak virus. Antibiotici deluju skoro momentalno kad terapija odgovara patogenu. Ali ne treba previse da brines, bice sve ok iako verujem da ti je neobicno kad nisi navikla.
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 12.6.2018 14:08:51
|
|
|
|
Maraj
|
Hvala drage na savetima Ja stvarno nemam iskustva. L je bio bolestan pre 2 god kada je imao upalu uha i to je to. Tako da sad ove T koje jedva spadaju mi deluju bas Jess probacu sledeci put opet sa brufenom
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 12.6.2018 14:38:39
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Maraj, nama je skoro svaka temperatura isla do 40. Vrlo brzi joj skakala i tesko se spustala. Kombinovala sam Brufen (ili Nurofen) sa Paracetamolom. Dešavalo se da joj dam i Brufen u razmaku manjem od sest sati ako je frka. Izbegavam da dajem ako je ispod 38.5 ali isto gledam kako se oseca. Ili nocu ako mi je frka dam i ako nema toliku temperaturu.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 12.6.2018 14:49:14
|
|
|
|
Sanjica26 RR
|
T je bila dete kojoj se temperaturu se nisu skidale od febriceta. Samo joj je brufen obarao temperaturu. Imala je strahovito visoke temperature kad se setim. Jeza me sad prodje. Mi smo se cesto tusirale. Glavu nikad nisam kvasila. Samo kad je istusiram, mokru pelenu stavim na celo i menjam. Kod Sofije su bile visoke temperature, ali kod nje odmah znamo uzrok respiratorne infekcije. I cim dobije jednu bocu stane. Sto vise tecnosti nek decica piju.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 12.6.2018 16:33:50
|
|
|
|
mama Jo
|
Evo J je pala od paracetamola, od jednog... sad nije jij ni bila jako visoka 38,1 kad sam joj dala ali je vas lose izgledala odjednim. Od kad se probudila 36,7... nadam se da je to to
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 12.6.2018 17:47:37
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Zelim vam da se ne vraća temperatura.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 12.6.2018 19:24:12
|
|
|
|
mama Jo
|
Vratila se 😈 Jaoj, tacno po raspolozenju joj vidim.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 12.6.2018 19:30:49
|
|
|
|
pari
|
M sad ima 38 i zali se jako na grlo... Mislila sam zbog bola da mu dam brufen, tantum verde sprej i neoangin junior bombonice. Sta vi dajete?
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 12.6.2018 19:34:35
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Pari, sve to i mi dajemo Kao sto vec napisah Brufen dajem ako je iznad 38.5 ili ako je nesto mnogo boli, razdrazljiva, nervozna...
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 12.6.2018 20:57:18
|
|
|
|
jess021
|
Pari, daj Brufen, jer pored toga sto skida temp, deluje i protiv upalno.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 12.6.2018 21:59:38
|
|
|
|
MimaKos
|
Ja sam vise za paracetamol, pa ako je jaca temperatura i ne dwluje onda dajem brufen. Ali uvek prvo probam paracetamol. Nurofen je nama bio uzas, nikad nije delovao ( ne znam zasto ?? )..
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 12.6.2018 22:05:59
|
|
|
|
mama Jo
|
Mi smo paracetamol jer joj je 38, 1, i snizi joj ali cim prodje dejstvo vrati se temp... Sta da radim tokom noci? Da probam da joj izmerim? Kontam probudice se vec ako joj bude neugodno...
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 12.6.2018 22:09:29
|
|
|
|
lesica
|
Žene, dajte deci da pijuckaju neki rehidran, kad su pod temperaturom, naročito sad kad je ovako pakleno. Mi se solidarišemo, zapravo sad već nema T, ali vikend i juče ojhaaa. Mama Jo, ja noću na pipanje merim i ukoliko su vrući dam sirup, naravno pratim kad i koji su prethodno pili.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 12.6.2018 22:14:22
|
|
|
|
mama Jo
|
Da, da... razumem, evo pipkam je Tako cu raditi tokom noci, ionako se budim svaki cas... Nije mi palo na pamet rehidran da joj dam danas jer samo tem.je imala nikakvi drugi simptomi... ali kad bolje razmislim slabo je jela i pila... skroz si u pravu za to!
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 12.6.2018 22:18:43
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Mama Jo, ako joj spusta temperaturu Paracetamol onda kotisti njega. Koristimo ono sto deluje moja ne voli te rehidrane nikako, a svaki put joj kupujem.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 12.6.2018 22:21:22
|
|
|
|
Ana RR
|
O bre, šta je ovo? Mukice male
Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did. So throw off the bowlines, Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Jer smo tako u mogućnosti!
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 13.6.2018 7:30:57
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Kako je prosla noc?
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 13.6.2018 8:21:45
|
|
|
|
mama Jo
|
Kod nas relativno ok... pod tim mislim da se budila cesce i na cas mi se cinila bas topla, na cas ne...lomila ju je verovatno! Nismo nista popili tokkom noci, evo od jutros je lepo raspolozena... Jutros joj stavljam toplomer a ona vice: ,,gleeedaj bebo sad ce mama da izmeri koliko imam kila" 😁
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 13.6.2018 8:32:01
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Hahaha, ona je slatkica Nadam se da nece imati vise temperaturu.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 13.6.2018 9:24:17
|
|
|
|
Maraj
|
Moj L je jutros u pola 4 imao T. Dala sam mu brufen. Custila nos usisivacem Od tad je ok. Nema T. I u pola 8 je popio antibiotik Ja L nikad nisam davala to za rehidrataciju. Imam 2 kesice od proslog letovanja. Ponela na more i vratila. To mu samo dam da posisa tu kesicu? Mm mu kupio lizalice sa vitaminom c Nece da jede tj da sisa one tvrde bombone za grlo (neoangin) a lizalicu hoce. Pa bar nju nek polize...
|
|
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 13.6.2018 9:26:29
|
|
|
|
mama Jo
|
Mislim da se rehidran rastvara u vodi i onda pomalo pije.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 13.6.2018 9:27:38
|
|
|
|
IvanaSK RR
|
Mislim da se rastvori u pola litre vode prokuvane i prohladjene.
|
|
RE: Temperatura (sirup i čepići) II deo 13.6.2018 9:27:47
|
|
|
|
Maraj
|
Ja imam one 2 kesice. Kao za instant (nes) kafu
|
|
|
Poslednje teme sa foruma
Najčitanije u poslednjih mesec dana 10 saveta za brigu o sebi nakon embriotran...Odabir prave klinike za VTO je najvažniji korak na vašem putu ka roditeljstvu. Uz tim iskusnih stručnjaka, veoma je važn...
Tumačenje ultrazvučnih nalaza u trudnoćiEDD, BPD, TCD, GS... pomažemo vam da razumete šta znače sve te skraćenice koje ginekolozi koriste za tumačenje razvoja v...
Popularna ruska imena za bebe i njihovo zn...Jedan od najuzbudljivijih delova iščekivanja bebe je odabir imena. Ako ste trudni, a razmišljate o ruskom imenu za bebu,...
Moja mama divno priča svake noćiAutor: Svetislav Sveta Vuković, Peva: Dečiji hor Kolibri
tacatic
Živi i zdravi svi bili i uz Pharmalife proizvode se svi lepo izlečili, kao i mi.
Fitobalm smo kupili odmah po izlasku iz porodilišta i koristim ga i danas nakon tri godine, uvek kad je pri kraju kupujem novi da bude pri ruci.
Sirup sa cinkom IMMuno smo koristili sa navršenih godinu dana, sve je tako brzo prošlo, zbog povratka na posao i polaska u vrtić želela sam da pomognem svom detetu i ojačam mu imunitet, da nas malo zaobiđu virusi, mislim da je jako dobar sirup i da nam je dosta pomogao.
Da li imma veze ili ne, jako brzo smo prešli na adaptirano mleko, puno problema sa stolicom i Isilax nam je takođe bio preko potreban, takvo olakšanje, znaju mame koje su imale problema kod dece.
Sve pohvale sa naše strane, a da ne zaboravim i Apis Gola sprej za grlo, najbolji i najukusniji i olakšanje nakon prvog prskanja, lakše se guta i diše!
Hvala sto ste tu za nas!
Više >>
Anketa
Расположење у трудноћи.
пеперутка16
Да ли сте имали нагле промене расположења током трудноће?